Sensationeel optreden ZWEI op Abunai! 2014

Na een gevulde zaterdagmiddag met diverse activiteiten voor de Japanliefhebbers, was het tijd voor het muzikale duo Megu en Ayumu van ZWEI. Een aantal weken ervoor was ZWEI al te zien in Duitsland, nu was het tijd voor een optreden op het Nederlandse Abunai!. In vergelijking met vorig jaar was de grote zaal voller, ZWEI is duidelijk geen onbekende voor fans van anime en games. Fans kwamen van overal in Nederland en zelfs daarbuiten om de twee live te zien.

ZWEI @ Abunai! 2014. Photography: Francisca Hagen (AVO Forum & Blog) ZWEI @ Abunai! 2014. Photography: Francisca Hagen (AVO Forum & Blog)

Een goede stage performance is belangrijk, bij een band bestaande uit twee leden kan het moeilijk zijn om het publiek te vermaken. Maar daar had Ayumu geen probleem mee. Bij Infinite Wish ging zij zo op in de muziek dat ze op het midden van het lied niet staand maar zittend het lied zong, nadat ze gecontroleerd viel op de grond. Haar laatste uithaal deed het publiek flink applaudisseren. Megu had haar vaste plek aan de linkerkant met haar basgitaar, maar stond zeker niet stil.

ZWEI @ Abunai! 2014. Photography: Francisca Hagen (AVO Forum & Blog)

De twee maakten ook regelmatig contact met het publiek door dichterbij de rand van het podium, op de boxen, te staan en hen toe te zingen of te spelen. Bij Movie Star was de set al bijna op z’n eind, maar dat deerde het publiek niet door vrolijk mee te zwaaien met de bewegelijke Ayumu. Dit alles bij elkaar maakte het een gezellig geheel.

De muziek bestond uit voornamelijk vrolijke en opzwepende liedjes. Dit gaf het publiek voldoende energie om vanaf het begin mee te zingen, te dansen en te springen op de muziek van ZWEI. Muzikaal klonk het duo goed, ZWEI heeft bewezen een sensationeel optreden te kunnen geven en dit paste perfect op een conventie als Abunai!

Setlist:

1. 拡張プレイス
2. GATE WAY LOVE
3. Monster
4. Infinite Wish
5. Toxxin
6. Dragon
7. 純情スペクトラ
8. Movie Ster
9. 流星スパイラル
10. Re:Set

Fotografie: Francisca Hagen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Sensationeel optreden ZWEI op Abunai! 2014

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?