Verslag: Cosplay- en Mangafestival 2014

Na een jaartje over geslagen te hebben, was ik dit jaar weer van de partij op het Cosplay – en Mangafestival in de Japanse tuin te Hasselt. Er stond weer veel op het programma en er was voor iedereen wel iets te beleven!

Net zoals het eerste en tweede jaar konden cosplayer gratis komen. Ook dit jaar zorgde dat weer voor heel wat mooie cosplayers! Van originele karakters, Free, Frozen, Assassins Creed tot lolita’s en onesies. De cosplayers toonden hun beste kanten in de cosplaymodeshow waarbij sommigen een mooie prijs in de wacht sleepten. Om de cosplaymodeshow af te sluiten werden alle cosplayers om het podium geroepen voor een heuse groepsfoto!

Foto door Siata-Chan

TÁTAKE! Taiko was ook dit jaar van de partij om enkele malen een leuk taiko optreden te laten zien. optredens waren heel leuk vooral omdat ze ook het publiek betrokken en zelfs een kleine workshop deden na hun laatste optreden. Deze workshops zijn altijd een succes op de conventie. Taiko optredens worden wel vaker gegeven op conventies en konden dus ook deze keer niet ontbreken!

Jammer genoeg waren er dit jaar minder standjes waar je iets kon kopen dan bij de eerste editie. Er was een CosplayCloud standje (Belgische cosplay gemeenschap), een bring&buy standje van Becosplay, een sushi stand, de stand van Atsusacon met Japanse bordspelen en dan nog een standje om verschillende figuren te kopen gemaakt uit strijkparels. Dit was voor mij een kleine tegenslag in vergelijking met de eerste editie. Toen was er zelfs een manga stand, cosplay kledingstand en waren er ook een paar freestyle artists.

Foto door Siata-ChanMaar wat wel erg tof is aan deze editie, waren de verschillende workshops. Er was make-up, how to cosplay, mangatekenen, working with foam, anime Posing Panel & How to do the Algorithm March. Zelf volgde ik enkel de workshop make-up en luisterde een beetje bij how to cosplay. Graag had ik ze wel allebei gevolgd, maar door het uitlopen van de planning vielen ze gelijktijdig. De make-up workshop werd gegeven door Rei Ichigo, ze legde de basis cosplay make-up zeer gedetailleerd uit. Zo heb ik weer wat bijgeleerd!

Naar mijn mening was het een zeer geslaagde editie van de Cosplay- en mangafestival in de Japanse tuinen in Hasselt! De focus lag misschien iets meer op cosplay maar ook voor de gewone bezoekers was er een zeer aangename sfeer waarbij ze hebben kunnen genieten van de veel cosplayers!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?