AVO Blog interview met HITT

Kort voor zijn optreden in Den Haag tijdens de 5 Years of Love Europese tour, was het mogelijk om even te zitten met HITT en terug te kijken naar de vijf jaren dat hij naar Europa kwam en hoe hij naar de toekomst kijkt. Wij hebben kort voordat HITT naar Europa zou komen aan fans gevraagd om hun vragen in te sturen en wij hebben een flink aantal ontvangen, waarvoor dank!

AVO Blog: Dit is het 5e jaar dat je door Europa tourt, hoe kijk je terug op de afgelopen 5 jaar?
HITT: Ik ben erg blij dat ik kon doorgaan. Ik heb geleerd hoe ik een betere relatie kan krijgen met de mensen hier en hoe ik mijn fans diep in het hart kon treffen. Het is erg moeilijk voor mij om Engels te spreken, daarom is muziek mijn manier van communiceren. Muziek kent geen taalbarrières. De afgelopen 5 jaar hebben mij heel erg geholpen om een grote stap te zetten in de toekomst en om nog meer te groeien.

AVO Blog: Is het erg moeilijk om familie en vrienden achter te laten in Japan wanneer je aan een nieuwe tour in Europa begint? 
HITT: Eigenlijk niet, het is wel oke zo. Ik ben een 32 jaar oud. Het is niet zo lastig voor mij om hen achter te laten, maar ik zou niet in Europa kunnen wonen. Ik ben heel erg Japans, ik hou van het eten, de mensen… De reden waarom het voor mij niet moeilijk is om iedereen in Japan achter te laten, komt doordat ik weet dat ik altijd terug naar huis kan gaan. Wanneer ik in Japan ben, voel ik mij thuis en verfrist. Ik heb veel geluk gehad en een goede kans gehad. Ik had de kans om naar een nieuwe wereld te gaan, Europa. Veel mensen hebben niet de kans gehad om te doen wat ik kon doen, ik kon overal heen gaan in de nieuwe wereld en zo nieuwe ervaringen opdoen.

HITT in 330 LIVE - Foto: Francisca Hagen
HITT in 330 LIVE – Foto: Francisca Hagen

AVO Blog: Welk moment met de fans herinner je je het best?
HITT: Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, het zijn er zo veel! Ik kan niet kiezen tussen een van mijn herinneringen, sorry daarvoor!

AVO Blog: Wat vind je van de Nederlandse fans?
HITT: Ik heb het idee dat dezelfde mensen steeds terugkomen gedurende een langere periode. Ik vergeet nooit hun gezichten! Ik heb het gevoel dat het echte HITTERS zijn, ze maken me erg blij wanneer ze naar mijn concerten komen en ik ben hen heel erg dankbaar! Maar, ik wil niet zeggen dat Nederlandse fans dit zijn en Franse fans dat. Ik wil de fans niet opdelen per land, ik krijg bijna overal een beetje dezelfde reacties en dat maakt me heel blij! Ik kan mensen in mijn macht krijgen via oogcontact…

AVO Blog: Vorig jaar was je ook in Nederland en en had je een spiegeltje bij je, deze brak op het podium. Is het vaker gebeurd dat je een spiegeltje hebt op het podium en dat hij dan breekt?
HITT: Ja. (denkt) Oh ja, ik heb denk ik twee spiegels gebroken in Nederland, maar nog meerdere tijdens mijn concerten in Europa.

AVO Blog: Wat vind je het leukst aan Nederland?
HITT: Ik ben nooit voor een lange tijd in Nederland, ik heb nog nooit de kans gehad voor sightseeing. Zelfs vandaag had ik geen tijd. Ik hoop dat ik in de toekomst terug kan komen naar Nederland en dan wel wat kan zien van het land!

AVO Blog: Van al je eigen nummers, welke vind je het leukst?
HITT: Dit is een moeilijke vraag. Ik hou van al mijn nummers eigenlijk, ze zijn erg belangrijk voor mij. Ik wil wel liever mijn nieuwere nummers zingen dan mijn oudere, omdat ik zelf heel erg bleef groeien en hetzelfde geldt voor mijn muziek. Ik vind de nieuwere nummers beter dan mijn oudere. De nieuwe nummers passen heel erg goed bij mij en bij mijn situatie op dat moment.

AVO Blog: Wat gebeurt er als je als zanger zijnde ziek wordt vlak voor een optreden? Heb je enige tips om goed gezond te blijven?
HITT: Nou, eigenlijk heb ik niet echt tips, mijn motivatie en mijn energie helpen mij om door te gaan. Maar eerlijk gezegd ben ik bijna nooit ziek! In Europa ben ik maar een paar keer een klein beetje ziek geworden, maar in Japan ben ik eigenlijk nooit ziek. Ik ben trots op mijzelf dat ik nooit een show annuleer als ik mij een klein beetje niet lekker voel. Ik stop nooit, ik ga altijd door met een concert en ga ook altijd naar mijn werk, ik geef nooit op.

AVO Blog: Wat is de vreemdste haarkleur die je hebt gehad?
HITT: BLAUW! Ik neem nooit meer blauw haar! Blauw is een hele moeilijke kleur. Toen we aan het touren waren moest ik na drie keer douchen mijn haar weer verven. Mijn haar werd anders groen. Als ik mijn haar waste werd echt werkelijk alles blauw!

HITT in 330 LIVE - Foto: Francisca Hagen
HITT in 330 LIVE – Foto: Francisca Hagen

AVO Blog: Wat was het idee achter de coverart van je nieuwste release genaamd Melancholy to boku?
HITT: Ik werd heel erg geïnspireerd door de vlieg die maar een dag leeft. Insecten eten eerst en transformeren hierna in een andere gedaante en leven een zeer korte tijd. De eendagsvlieg heeft maar een heel kort leven, wij mensen leven natuurlijk heel veel langer. Zij doen alles in hun korte leventje. Dus ik vroeg mij af, hoe krijg ik het voor elkaar om alles te behalen in mijn lange leven? Maar tot nu toe heb ik niks kunnen bereiken. Ik kan niet slagen zoals een eendagsvlieg dat doet in een dag tijd. Dus de coverart moet eigenlijk mijzelf voorstellen als een eendagsvlieg, maar dan met gebroken vleugels aangezien ik niet kon slagen.

AVO Blog: Op het album staan veel rock nummers maar ook ballads, heb je deze variatie bewust zo gemaakt?
HITT: Mijn albums hebben altijd veel verschillende stijlen, ik houd van rock maar ook van ballads. Als ik alleen maar rock nummers op een album zou plaatsen dan is dat niet HITT style.

AVO Blog: Welk bericht wil je verspreiden onder de fans met het nummer Melancholy to Boku?
HITT: Melancholy is als een depressie, ik lijd ook aan een depressie. Ik ben altijd in gevecht met hem (HITT refereert naar zijn depressie). Het is altijd een gevecht tussen HITT en zwakkere HITT. Melancholy is als een stukje van mij. In het verleden waren Melancholy en ik vijanden en leed ik een erg verdrietig en somber bestaan. Dus bedacht ik mij dat ik maar eens moest proberen om Melancholy te accepteren als een vriend. Ook dit sombere gedeelte van mijzelf zou ik moeten liefhebben aangezien ik het niet weg kan krijgen uit mijn leven. De songtekst van dit nummer gaat hier over. In de tekst schreef ik kakkotsukeman (dit betekent iets als de coole sexy man) in Melancholy to Boku, ik ben vaak de kakkotsukeman, maar niet altijd omdat ik mij vaak down voel van binnen. Ik ben altijd bezig met vallen en opstaan. Ik kan niet altijd die coole sexy gozer zijn zoals mensen denken. Ik denk dat de songtekst heel erg eerlijk is en de werkelijkheid laat zien. Ik wil dat mensen weten hoe ik mij voel.

AVO Blog: Nu ben je een muzikant maar heb je hiernaast ook nog andere dromen of doelen?
HITT: Ik wil gelukkig en blij zijn, dat is mijn grootste droom. Ik wil ooit een familie hebben. Het maakt mij niet uit of ik super arm zou zijn als ik maar een klein beetje geluk en blijdschap ervoor terug zou krijgen, dat zou oké zijn. Ik wil niet rijk zijn, ik wil alleen maar blij zijn. Nu ben ik een rockster en heb een lange toekomst voor mij. Als ik oud ben en met pensioen ga wil ik op het platteland wonen en een boerderij kopen met een grote tuin en hier een kalm en relaxed bestaan leiden.

AVO Blog: Je hebt een tweelingbroer en ook hij is een muzikant. Jullie hebben al eens samen op een podium gestaan. Zou je een coupling tour met hem willen doen, zo ja, ook in Europa?
HITT: Ja, dat zou superleuk zijn! Als ik de kans hiervoor had zou ik het zeker doen!

AVO Blog: Heb je nog toekomstige plannen om een album te maken samen met je tweelingbroer?
HITT: Ja die heb ik. Het is een deel van mijn droom. Ik wil graag samen met hem zijn en samen werken, maar in de toekomst als ik 40 ben, dus over 8 jaar. We moeten samen zijn, want ik ben een tweeling met hem dus hebben wij een zeer speciale band. Tweelingen zijn altijd samen dus het voelt heel vreemd en onnatuurlijk om weg te zijn van mijn broer. Het gevoel van een tweeling… Als kind zijnde zeiden mensen dikwijls ‘hetzelfde gezicht! hetzelfde gezicht!’. Ik had daar zo’n grote hekel aan en mijn broer ook! We waren twee personen maar werden altijd gezien als een persoon. We wilden individualiteit creëren en hierom gingen we uit elkaar. Zijn artiesten naam is Yasuyuki Oono, zijn echte naam. Mijn artiesten naam is HITT voor een reden, we wilden verschil creëren. In het verleden verschuilde ik dat ik een tweelingbroer had, maar nu boeit het me niet meer, we zijn opgegroeid.

HITT in 330 LIVE - Foto: Francisca Hagen
HITT in 330 LIVE – Foto: Francisca Hagen

AVO Blog: Als tiener zijnde, wat was jouw stijl?
HITT: Ik was een punkrocker! Ik droeg veel spikes en studs, leren jasjes, Dr. Martins en heel erg veel piercings! Ik was een super punker! Ik houd heel erg van de Sex Pistols en ik heb veel brandwonden van sigaretten op mijn arm. Ik drukte sigaretten vroeger altijd uit op mijn arm als ik op het podium stond. Ook zocht ik soms iets scherps en piercte mijn oren voor de lol. Ik was echt een compleet gestoorde punker!

AVO Blog: Helaas is dit alweer het einde van het interview. Heb je nog een bericht voor de Nederlandse fans?
HITT: Ik wil alleen maar zeggen, alsjeblieft, vergeet mij niet in de toekomst! Ik ben heel erg blij om iedereen weer te zien en leuk kennis te maken!

Ik wil graag HITT bedanken voor zijn tijd, Râmen Events voor het mede mogelijk maken van het interview, Fran en natuurlijk de fans voor het bedenken van de interviewvragen!

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

3 gedachten over “AVO Blog interview met HITT

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?