Verslag: MGC Experience 2014

Afgelopen 1 november waren wij (Fran en ik) aanwezig op MGC Experience 2014. Dit jaar was MGC helemaal uitverkocht, voor de start van de conventie! Bij aankomst zagen we meteen een groot deel van de dealerroom. Links in de zaal was de dealerroom en meer aan de rechterkant was er plek voor games, een photobooth en verschillende workshops. Wij besloten hier later een kijkje te gaan nemen en zijn eerst een andere kant op gegaan.

Zo hebben wij even een vlug kijkje genomen bij Dance Dance Revolution (DDR). Hier waren een aantal mensen vol enthausiasme zich helemaal gek aan het dansen op het snelle ritme van de muziek, erg leuk om even te zien! Ook zagen we de Main Stage, op het moment dat wij hier kwamen was er nog geen evenement aan de gang, later zou hier de Cosplay Fashion Show plaatsvinden. Vlug namen we een kijkje op de eerste verdieping. Hier kon je aan de linkerkant de Main Stage van bovenaf zien en ook waren hier verschillende lectures te vinden over Cosplays, Photoshoots en Propmaking. Aan de rechterkant was er een wat grotere ruimte waar de karaoke plaatsvond, deze ruimte was aardig gevuld en er stonden ook aardig wat mensen te zingen.

Nadat we een beetje hadden rondgekeken besloten we om voor de Cosplay Fashion Show toch even een vlug kijkje te nemen in de Dealerroom. Hier was echt van alles te vinden. Van Japanse snacks tot en met figurines tot en met kleding en cosplays. We maakten vlug een rondje en kwamen later nog eens terug in de Dealerroom.

De Cosplay Fashion Show was voor mij het leukste van heel de dag! Cosplayers gingen hun personage nadoen tijdens deze show terwijl er ook een Jury aanwezig was. Fran en ik mochten op een plek zitten speciaal voor de pers, dit gaf Fran de gelegenheid om goede foto’s te maken! Er zaten echt supermooie cosplays bij en sommige mensen deden hun personage zo ontzettend leuk na! Zo was er een drietal dat zelfs een opblaasbaar badje mee had genomen en daar een van de drie ingooide! De Main Stage zat helemaal vol en ook vanaf de 1e en 2e verdieping keken er veel mensen mee!

Na de Cosplay Fashion Show zijn Fran en ik ‘op jacht’ gegaan naar Cosplayers om deze te kunne interviewen. Uiteindelijk hebben wij drie hele leuke, korte interviews kunnen houden met Anti-Sora uit Kingdom Hearts, Leblanc uit League of Legends en met Inspector Gadget en zijn hulpje Penny!

MGC Experience is een vrij kleine conventie maar er valt als nog van alles te beleven, er zijn allerlei activiteiten aanwezig en je kijkt sowieso je ogen uit door alle geweldige cosplays die hier rondlopen. Er waren in vergelijking met vorig jaar meer evenementen en het was ook ietsje groter. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad tijdens deze editie van MGC Experience en het lijkt mij leuk om nog eens naar een volgende editie te gaan!

Foto’s: Francisca Hagen

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?