Tokyo kondigt ‘Engels Dorp’ aan voor studenten

Tokyo Metropolitan Government (De grootstedelijke overheid) heeft aangekondigd dat ze een ‘Engels Dorp’ willen gaan vestigen in de regio van Tokyo. Men hoopt dat delen van het dorp al in 2017 of 2018 geopend kan worden, ruim voor Tokyo 2020.

Oorspronkelijk is het dorp voor studenten bedoeld, waar men kan ervarn hoe het is om in het buitenland te studeren, zonder Japan te verlaten. Het dorp zal open gaan voor het publiek wanneer de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in het jaar 2020 is afgelopen.

Afbeelding van het Olympisch dorp via de officiele website van Tokyo 2020.
Afbeelding van het Olympisch dorp via de officiële website van Tokyo 2020.

In het dorp, dat gevestigd gaat worden in de omgeving van het Olympisch dorp, is de Engelse taal aangewezen als de officiële taal. In dit ‘Engels Dorp’ mogen er niet alleen academische instellingen verwacht worden, maar ook tal van winkels en andere instellingen voor entertainment en recreatie, te denken aan theaters, restaurants en sportgebieden. Alle plekken worden bemand door buitenlanders uit Engels sprekende landen, waaronder leden van het Japan International Cooperation Agency en Japan Exchange en Teaching Program. De studenten mogen geen Japans meer gebruiken en zullen daardoor worden ondergedompeld in de Engelse taal.

Volgens de ambtenaren, zal het dorp lijken op het populaire KidZania pretpark, waarvan er één gevestigd is in Tokyo. De kinderen doen hier alsof ze volwassen banen hebben in de entertainment-keten.

We mogen misschien in de toekomst gaan verwachten dat de Japanners beter Engels gaan spreken, iets wat nu nog een luxe is voor ons!

Bron: The Asahi Shimbun via Anime News Network

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?