Japanse films op 44ste editie IFFR

Ook dit jaar zijn er Japanse films te zien op de 44ste editie van het International Film Festival in Rotterdam (IFFR)! Het festival loopt van woensdag 21 januari tot en met zondag 1 februari.

In totaal zullen er 14 (korte) films te zien zijn uit Japan, waaronder een aantal zeer bekenden: Tokyo Tribe van Sion Sono en de Ghibli film When Marnie Was There, maar ook een documentaire over Studio Ghibli en een focus op de vorig jaar gestopte Hayao Miyazaki in Kingdom of Dreams and Madness. Genoeg keuze voor de Japanliefhebber! De gehele lijst is hier te bekijken.

Het is moeilijk om alle films te bespreken en dus pik ik er een aantal films uit die interessant kunnen zijn.

The World of Kanako (Kawaki) van regisseur Nakashima Tetsuya, is een gloednieuwe spannende en gewelddadige film over een voormalig politieagent die op zoek gaat naar de dochter die hij heeft verloren, Kanako. Hij komt erachter dat zijn dochter een geheim leven heeft. De film is te bekijken op vrijdag 23 januari in de Grote Zaal van de Schouwburg, zaterdag 24 januari in Pathé, vrijdag 30 januari in Lantarenvenster en zaterdag 31 januari in Cinerama.

In La La La at Rock Bottom (Misono Universe) van regisseur Yamashita Nobuhiro is de zanger van KANJANI EIGHT (Subaru Shibutani) te zien als kleinschalige gangster die zijn geheugen kwijtraakt. Hij wordt geholpen door een meisje die bij toeval een manager is van een band. Deze film is een komedie met muziek, gekte, melancholie en kan niet missen liefde. Deze film is op donderdag 22 januari te zien in Oude Luxor, op vrijdag 23 januari in Pathé, op zaterdag 24 januari in Cinerama en op 31 januari in Pathé. Het is een wereldpremière, de film is pas vanaf 14 februari (Valentijnsdag) te zien in de Japanse bioscoop!

Mocht je op donderdag 22 januari de film zien, dan heb je de mazzel om na de film een live optreden van Subaru Shibutani mee te maken!

Ook Haruko’s Paranormal Laboratory van regisseur Lisa Takeba is een wereldpremière. Het gaat over Haruko die de voorkeur geeft om te kneuffelen tot aan haar ouderwetse televisie. In dit ‘wonderlijke’ verhaal, kan een televisie veranderen in een man en dit betekent niet dat het het einde betekent van de vreemde vrolijkheid. De film is te zien op zondag 25 januari, maandag 26 januari en woensdag 28 januari in Pathé, donderdag 29 januari in LantarenVenster en zaterdag 31 januari in Cinerama. Deze film is ook in de running voor de Hivos Tiger Awards competitie. Deze en twaalf andere films van veelbelovende regisseurs uit de hele wereld strijden in de competitie om drie gelijkwaardige prijzen van €15.000.


Helaas is hier nog geen trailer van online en moeten we het doen met een aantal filmbeelden.

Een regulier filmticket kost je € 11,00 en € 8,00 met korting (bijvoorbeeld als je student bent of CJP hebt). Aan de kassa en online blijft de prijs hetzelfde. Meer informatie over de kaartverkoop is hier te lezen.

Informatie en fotocredit: International Film Festival Rotterdam

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?