Ingo Leth exposeert in Galerie Wim Zwijsen: Fly birdie Fly

Vanaf zondag 1 februari 2015 is de expositie Fly birdie Fly van Ingo Leth is te zien in Galerie Wim Zwijsen. De kunstwerken van Ingo Leth bevatten Japanse invloeden en symboliek. Dit is ook te zien in het doek ‘Fly birdie Fly’ waar de expositie naar vernoemd is. Het doek, dat hier op de flyer te zien is, waar je bijvoorbeeld de kraanvogels ziet in origami.

ingoleth_flybirdiefly

Bij de opening op 1 februari zal Ingo Leth zelf aanwezig zijn, de Vernissage zal van start gaan om 16.00 tot 17.30 uur. De tentoonstelling is te zien tot en met zaterdag 28 februari 2015.

Ingo Leth kwam in het begin van de jaren 90 van Duitsland naar Nederland. Toen hij eenmaal gekozen had voor een eigen individuele expressie waarbij hij wisselend abstractie en figuratie verkende, ontdekte hij de Japanse kunst als scheppingsbron om daar vervolgens een intensieve dialoog mee aan te gaan. De expositie zou eigenlijk in april 2013 te zien zijn in dezelfde Galerie, maar de kunstenaar kreeg kort voor de start van de expositie een herseninfarct en werd besloten om de tentoonstelling uit te stellen totdat hijzelf aanwezig kan zijn. En dit is gelukkig ook het geval!

De galerie is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur. En de eerste zondag van de maand is het vanwege de cultuurroute Hoorn geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het op afspraak geopend. Galerie Wim Zwijsen is te vinden op de Mosterdsteeg 8 in Hoorn.

Bron: Ingo Leth

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?