AVO Blog Interview met Magistina Saga

Nadat de visual kei band Magistina Saga optrad op Metal Female Voices Fest in België, namen de bandleden de tijd om onze vragen te beantwoorden en terug te kijken op het optreden en het festival.

AVO Blog: Voor de lezers die er nog niet bekend zijn, kun je jezelf voorstellen en vertellen wat voor soort band Magistina Saga is?
Iori: Ik ben de zangeres Iori. Mijn favoriete eten is okonomiyaki en mijn hobby is gamen. Magistina Saga is een Japanse visual kei band, dus het is ongebruikelijk om een zangeres te hebben. (red. Visual Kei bands bestaan meestal uit mannen, er zijn maar weinig bands met alleen maar vrouwen of alleen een vrouwelijke zangeres en de rest van de band bestaande uit mannen)
Urugi: Ik ben Urugi en ik speel de gitaar.
Kyo: Ik ben de bassist Kyo. Magistina is een natuurlijke bijeenkomst, nietwaar?

Magistina Saga op MFVF XII - Foto door Helcanen

AVO Blog: Vertel ons iets over de geschiedenis van de band: Hoe is de band bij elkaar gekomen? Kenden jullie elkaar al voor de start van Magistina Saga?
Urugi: Ik en de bassist Kyo gingen naar dezelfde middelbare school. Ik herinner me dat we vaak basketbal en spelletjes speelden samen. Wanneer we de band gingen vormen, nodigde ik Kyo uit.
Kyo: Toen ik werd uitgenodigd door Urugi, zat ik te denken of ik komiek zou worden en werd uitgenodigd door een andere vriend. Ik was populair en veelgevraagd. Mensen in een band lijken populair te zijn, dus ik koos ervoor om in een band zitten.
Iori: Toen ik Urugi ontmoette was ik bezig met mijn hoofdvak op een muziekschool, dus zo leerde ik Urugi en Kyo kennen. Op dat moment waren ze bezig met het starten van een band en eindigde ik als bandlid.

AVO Blog: Wat is jullie inspiratie voor de muziek en visuals van de band?
Iori: Het was niet iets dat duidelijk is besloten, maar het genre en de sfeer van de muziek komt van de Visual kei, verschillende betekenissen die uitgedrukt worden zijn hierdoor breder geworden, denk ik.
Urugi: Ik denk dat het één is voor de entertainment. Je geniet ervan terwijl je kijkt, je geniet ervan terwijl je luistert. Ik vind het een prachtig genre!
Kyo: De productie en de muziek en de mogelijkheid om vrij te beslissen, zijn de sterkste kanten en zeer aangename dingen.

AVO Blog: Jullie hebben opgetreden op een groot festival in België, namelijk MFVF XII (Metal Female Voices Fest). Het was de eerste Visual Kei show ooit sinds de start van het festival. Hoe voelden jullie over deze feiten en hoe ging de show? Zijn jullie tevreden?
Iori: Toen ik hoorde dat we waren uitgenodigd om de eerste Visual Kei performance te zijn, voelde ik mij zo vereerd en was ik erg blij.
Urugi: Ik denk dat ik vanaf het begin een goed optreden had, de opvoering was perfect! Dat is wat ik dacht op het moment, maar nu denk ik dat ik nog beter had kunnen doen. Ik vraag mij af of het niet mogelijk was om een nog betere opvoering te hebben?
Kyo: De liveshow was erg leuk en makkelijk gedaan, maar ik vroeg mij af of we meer konden doen met het grote podium. Ik wou dat ik terug in de tijd kon gaan en ik nog meer zeggingskracht kon laten zien.

Magistina Saga op MFVF XII - Foto door Helcanen

AVO Blog: Metal Female Voices Fest is gewijd aan de zangeressen en er waren een heleboel andere bands en zangeressen uit de gehele wereld die er hebben opgetreden. Op de editie waar jullie speelden waren er bands als Therion, Leaves’ Eyes, Stream of Passion, Sirenia en nog veel meer. Jullie hebben er opgetreden, maar hebben jullie de tijd gehad om andere bands/acts te zien?
Iori: Ik heb een beetje van de optredens van andere bands gezien tijdens de dag dat we moesten optreden. Ik vond dat de zangeressen van de andere bands allemaal een mooie uitstraling hadden, wat erg goed was.
Urugi: Ik heb HEAD PHONES PRESIDENT gezien. Ik vond het een zeer sterke prestatie en ik had een beetje jaloerse gevoelens.
Kyo: Ik vond dat alle bands die er waren een persoonlijke kracht hebben, ik dacht dat de optredens zeer sterk waren, ik heb geleerd van hen!

AVO Blog: Als ik juist ben was dit de eerste keer voor jullie om op te treden in België. Wat wisten jullie al van België en wat was jullie eerste indruk?
Iori: Ik wist dat het land bekend stond om de chocolade en wafels. Het beeld dat ik heb van België na aankomst, was dat er veel meer spontaniteit was dan ik dacht, en dat het een rustige omgeving is.
Urugi: Ik dacht dat iedereen Engels sprak! Maar dat het in werkelijkheid Frans was, heeft mij zeer verbaasd.
Kyo: De gebouwen zijn verschillend, maar sommige plaatsen voelen een beetje aan als Japan. En het bier is van wereldklasse, dus toen ik het kon gaan drinken was het echt heerlijk.

Magistina Saga op MFVF XII - Foto door Helcanen
AVO Blog: Heb je een bepaald ritueel voor je het podium betreed? Kan je ons daar iets over vertellen. Zo niet, is er dan een bepaald ritueel dat je hebt wanneer je een tour hebt?

Iori: Ik doe de vocals, dus ik warm mijn stem zeker op. Vervolgens, om te kalmeren, adem ik diep in voor ik het podium op ga.
Urugi: Als een Japanse geluksbrenger teken ik met mijn vinger de karakter voor “persoon” in de palm van mijn hand en eet deze op… Ik doe dit drie keer.
Kyo: Ik rook een sigaret, dol wat met de andere leden zodat ik wat kan ontspannen.

AVO Blog: Jullie zijn eerder dit jaar in Canada geweest om op Animethon op te treden, Hoe hebben jullie dit ervaren?
Iori: Ons optreden bij Animethon was Magistina Saga’s eerste optreden over de grens dus we waren erg nerveus, maar het was erg leuk!
Over het verschil in fans; er is een verschil in hoe de fans binnen Japan en andere landen zichzelf vermaken en hoe ze enthousiast raken is ook anders.
Urugi: Ik vind anime nog steeds erg leuk dus ik vond het een ware eer. Het verschil tussen België en Japan is niet zo speciaal, maar waar het volk in Japan meer gezamenlijk gaat, bewegen mensen in het buitenland hoe ze maar willen. Dat is iets wat denk ik erg herkenbaar is aan visuele kei.
Kyo: Er is geen verschil wanneer live optredens vergeleken worden. Ik zie gezichten van mensen die genieten en dat staat niet in verband met de grenzen van een land, wat ik gemerkt heb bij MFVF.

AVO Blog: Jullie hebben een aantal mini-albums uitgebracht (laatste was Two Facedness of a tale in augustus 2013) en dit jaar kwamen jullie in juni 2014 met het eerste album, Creaith Anthem. Kunnen jullie me iets vertellen over het thema van het eerste album?
Iori: Het thema van Creaith Anthem is verandering en uitdaging. Tot nu toe is Magistina Saga’s belang en uitzicht op de wereld onveranderd. Het nieuwe component dat we tot nu toe niet hadden, maakt de muziek en wereld van Magistina Saga uitgebreider.
Urugi: Dit is het eerste album en daarom wilde ik dit keer echt één nummer maken waar ik echt kon doen wat ik wilde en dat nummer is er. Dat is FateGear. Ik heb er alles ingestopt wat ik wou. Halverwege werd het drie ritmes. Het is een nummer waarbij een obsessie had om een moeilijke gitaar backing toe te voegen.
Kyo: Voor het nummer ‘Greed’ gebruikten we een beetje jazz om bewustzijn te creeeren en de lyrics onthullen echt de verlangens van een meisje. Ook al ben ik een jongen, ik kan het mij echt voorstellen.

AVO Blog: Hoe was het om aan je eerste volledige album te werken in plaats van een mini-album? Is het vergelijkbaar of vereist het een andere insteek?
Urugi: De werkdruk is compleet anders. Ik kon het einde ervan niet zien.
Iori: De nummers samenstellen was anders en het duurde zeker langer om het af te krijgen.
Kyo: Ook al is het ons eerste volledige album was het opnemen en de bassline beangstigend lastig. Door mij hebben we het nog maar net op tijd gehaald. Geeft ruimte voor contemplatie.

Magistina Saga op MFVF XII - Foto door Helcanen

AVO Blog: Magistina Saga bestaat sinds 2008, langzaam aan gaan jullie richting het 10 jarig bestaan. Hoe kijken jullie naar de toekomst? Hebben jullie wensen of dromen over wat je wil doen als Magistina Saga?
Iori: Dat er veel meer mensen zijn, zowel in als buiten Japan, die Magistina Saga kennen, om meer mensen te hebben die naar nummers luisteren van Magistina Saga en ik wil dat ze het muziek van Magistina Saga leuk vinden!
Urugi: Ik wil dat we te horen zijn als opening en einde voor een anime serie.
Kyo: Ik wil optreden en op tours gaan in het buitenland.

AVO Blog: We hebben helaas het einde van het interview bereikt. Willen jullie nog een bericht achterlaten voor ons lezers uit Nederland en België?
Iori: Bedankt dat jullie het tot het einde hebben gelezen! We willen nogmaals optreden in Nederland en België, maar ook voor andere Europese landen. Doen dus ons best om dat waar te maken. Kom ons ontmoeten wanneer het zover is!
Urugi: Bedankt dat jullie ons altijd steunen! We willen iedereen terugbetalen met nummers en wereldse gevoelens. Hoe meer jullie ons steunen des te meer we dat waar gaan maken, dus steun ons vanaf nu nog meer!
Kyo: De nummers van Magistina Saga zijn zeker goed dus koop alsjeblieft ons CD als je dat nog niet hebt gedaan. We doen ons best om naar Nederland en België te komen dus steun ons! Bedankt!

Ik wil graag Magistina Saga bedanken voor de tijd voor het beantwoorden van de vragen, Too Wild & Starwave Records voor het mede mogelijk maken van het interview, Helcanen voor het gebruik van de foto’s, Agnes Van De Genachte van Too Wild voor de vertaling van het interview van Japans naar Engels en Cypher voor het meehelpen met de vertaling naar het Nederlands!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

6 gedachten over “AVO Blog Interview met Magistina Saga

 • 21 januari, 2015 om 07:15
  Permalink

  Erg leuk interview! Goede vragen maar ook hele goede antwoorden van de band.zelf!

  Reactie
 • 21 januari, 2015 om 13:28
  Permalink

  Dit interview maakt me nieuwsgierig, ik hoop dat ze een tour doen in Europa. Dan kan ik ze eens live zien. Coolio

  Reactie
  • 21 januari, 2015 om 19:59
   Permalink

   Yes! Zoals het hoort bij interviews: mensen nieuwgierig maken! Ik hoop met je mee dat ze gauw een Europese tour mogen doen!

   Reactie
 • 21 januari, 2015 om 21:08
  Permalink

  Ah, lekker uitgebreide antwoorden!

  En wat mooi als eerste VK band op MFVF. Toch wel een speciale eer.

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?