Kagura: futuristisch met gebaren bestuurbaar muzikaal instrument

De naam Kagura doet je misschien denken aan een traditioneel Japans muziekinstrument, niks is minder waar! Shikumi Design heeft namelijk een muziekinstrument gelanceerd waarbij het mogelijk is door muziek te maken door het bewegen van jouw lichaam en zonder dat je iets aanraakt. Het klinkt misschien allemaal vaag, maar de beschrijving en video maakt alles meteen duidelijk!

kagura-motion-perform-instrument

Kagura maakt gebruik van een gepatenteerde technologie die menselijke bewegingen en gebaren herkent, zodat de gebruiker de muziek vrij kan uitvoeren. Het genereert nieuwe muziekprestaties met visuele effecten. Daarnaast kan je je stem toevoegen aan Kagura, het tempo van de muziek regelen en de geluiden op het scherm zetten. Dit allemaal door middel van de Intel RealSense 3D camera.

De Kagura applicatie won de hoofdprijs op de Intel Perceptual Computing Challenge competitie in 2013. In de tussentijd zijn er extra functies toegevoegd ter verbetering van de applicatie: er zijn vijf voorgeïnstalleerde geluidsets toegevoegd en er is een nieuwe interface.

Er is geen limiet van mensen die op hetzelfde moment gebruik maken van de Kagura, maar de makers van deze applicatie adviseren dat er maximaal twee mensen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. De applicatie kan namelijk 2 handen tegelijkertijd herkennen.

Intel RealSense 3D is een nieuwe technologie die beschikbaar is op pc’s van Lenovo, Acer en anderen. Maar het spelen van instrumenten wordt uitgevoerd in 2D. Dus als je tevreden bent om alleen instrumenten te bespelen, dan werkt de app prima op elke Windows-pc met ingebouwde camera, ongeacht of deze RealSense technologie ondersteunt.

Momenteel is het gebouwd voor 64-bit Windows 8.1, maar een Mac versie is onderweg. Evenals de iOS en Android mobiele versies. Meer te weten komen? Kijk op de website en installeer de applicatie.

Bron: The Bridge

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?