Tokyo 2020: Mag AKB48 optreden?

Tokyo2020De voorbereidingen voor Tokyo 2020 zijn al even aan de gang. Daarmee samen hangt ook het bepalen van de optredens die zullen plaatsvinden tijdens deze spelen. Laat dit nu voor heel wat discussie zorgen.

De populaire girl band AKB48 werd genoemd, maar hierover heerst grote onduidelijkheid. Er is zelfs spraken van dat het absoluut niet toegelaten zou worden om hen te laten optreden. De band wordt soms ook wel eens beschamend of zelfs de schande van Japan genoemd.

De stichter van de band Yasushi Akimoto was degene die met het idee kwam om de band te laten optreden bij de Olympische spelen. Hij is namelijk zelf ook lid van het uitvoerend comité van de spelen. Hij denkt dat de populariteit van deze band enkel positief kan zijn. Uit andere hoeken komen dan weer negatievere punten boven. Hieronder even wat meer over de band.

AKB48 bestaat uit wel 140 wisselende bandleden! De naam ontstond uit Akhibara area Tokyo gecombineerd met 48, het aantal originele leden van de band. Ze staan bekend voor hun hoge stemmetjes, hun geweldige choreografieën. Ze hebben heel wat upbeat nummers waarin stukken Engelse tekst voorkomen. Op deze manier halen ze ook buiten Japan wat meer populariteit.

Om lid te worden van deze band moet je auditie doen, deze worden twee maal per jaar georganiseerd. Wanneer een lid te oud wordt, studeert het af. Er worden dan nieuwe leden toegevoegd, die men trainees (stagiairs) noemt. Om te bepalen wie in een videoclip mag deelnemen uit deze hele poule leden, worden er stemmingen georganiseerd. De fans bepalen dus mee, en die fans… dat zijn er heel wat!

Naast hun poppie songs en dansmoves, zien de meisjes er ook steeds erg schattig of Kawaii uit. Heel vaak zie je ze verschijnen in matchende outfits, als levende poppen bijna. Heel typisch is dat ze steevast korte rokjes en lange sokken dragen, de echte schoolgirl look dus!

Ook de verdere omkadering is groots. Ze waren al vaak verbonden aan tv-programma’s zoals AKBINGO. Talentenjachten en realityshows zijn hun ding. Er zijn regelmatig handshake-events waar fans hen dan in levende lijven kunnen ontmoeten. Meestal zal dan een groepje leden uit één van de drie teams aanwezig zijn. Ze hebben een A-team een K-team en jawel, een B-team!

Een tijdje geleden kwamen ze heel wat negatiever in beeld toen één van de leden, Minami Minegishi haar haar afschoor. Ze deed dit als protest omdat ze als lid van AKB48 geen lief mocht hebben. De bandleden mogen geen lief hebben om hun ongeschonden, liefelijk imago aan te houden. Dit zou fans aantrekken. Nadat bekend raakte dat Minami Minegishi een vriend had, werd ze gestraft door gedegradeerd te worden tot trainee-lid.

Een ander nieuwtje over deze band is dat tijdens een internationaal persevenement twee leden van AKB48 werden aangevallen door een man een zaag. Op dit evenement was het ook zo dat er een handshake moment was voor fans, net tijdens dit gebeuren wist de man bij Rina Kawaei (19) en Anna Iriyama (18) te raken. Gelukkig kwamen ze er vanaf met gebroken beenderen, sneeën op de armen en het hoofd. Maar of dit van invloed mag zijn bij het bepalen of ze beschamend zijn voor Japan?

Wat denken jullie? Zouden ze mogen optreden bij de Olympische Spelen? Zijn ze beschamend?

Bron: Telegraph

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?