Dreamer Nippon Inemuri muziekvideo eerbetoon aan slapende pendelaars

Japanse treinen zitten vaak vol met vreemde gezichten, maar waarschijnlijk niets is zo vreemd als het schouwspel van mensen die reizend slapen, in welke positie dan ook, staand, zitten, leunend of zelfs bukkend. Het maakt niet uit hoe snel de trein gaat of wie er kijkt, de Japanners lijken in staat te zijn overal te kunnen slapen.

Misschien wel herkenbaar voor ons, een lange treinreis voor de boeg terwijl je (nog) heel veel slaap hebt. Te vroeg opgestaan of juist een lange dag gehad, door het geschud van de trein, wieg het je zo in slaap. En dan toch op tijd wakker worden om de trein uit te stappen of juist net die pech hebben dat je je treinstation mist!

japan-sleep-doze-train-passenger-commuter-nippon-inemuri-dreamer-1

Een nieuwe muziekvideo genaamd ‘Dreamer Nippon Inemuri’ blijkt populair, omdat het een eerbetoon is aan deze slaperige reizigers, met een serie foto’s van mensen die slapen tijdens de rit. (“Nippon Inemuri” betekent letterlijk “Japan dommelen/sluimeren”.)

Ongeveer 50 slapers werden gefilmd over twee dagen door digitale marketing planner Kairi Manabe. Onduidelijk of dit telt als inbreuk op hun rechten, maar het resultaat is interessant om naar te kijken. Maar vooral bewonderenswaardig dat deze treinreizigers vastbesloten zijn om te blijven slapen, ongeacht wat er gebeurt.

De muziek in de video is van Yusuke Emoto. De video is eigenlijk een webcommercial voor Home’s, een ontroerend goed portal site waar je op basis van reistijd kan zoeken naar huizen. Met andere woorden: het is misschien handig om dichter bij werk te gaan wonen (of misschien dan toch een andere baan dichter bij huis te gaan vinden?).

Bron: Japan Trend

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?