Trakteer jouw hond op udon noodles voor honden

Je lees het goed! Er is een bedrijf op deze wereld die speciale udon noodles voor honden maakt. De hond hoeft niet meer zielig te kijken, terwijl jij aan het genieten bent van jouw noodle-maaltijd. Nu is het mogelijk om de hond zo’n maaltijd te kunnen geven, zonder dat het slecht voor hen is. Noodlebedrijf Seimenya uit Zentsūji in Kagawa heeft ’s werelds eerste udon maaltijd gemaakt speciaal voor honden: Inu senyou. (Speciaal voor honden)

udon_hond

Voor een pakje van 150 gram ben je ¥ 324 kwijt, dat is ongeveer €2,40. Helaas stuurt Seimenya (nog) geen Inu senyou naar het buitenland.

Het speciale merk van hondvriendelijke udon was zeven jaar terug voor het eerst geproduceerd door Seimenya eigenaar Kazuyoshi Miyatani voor zijn geliefde minischnauzer genaamd Nene. Inu senyou is gemaakt met tarwebloem en bevat minder natrium dan de typische udon die wij eten, waardoor het makkelijker te verteren is voor de hond en volkomen veilig is om te eten voor hen.

Natuurlijk moet de udon geserveerd worden met bouillon, voor deze Dog Noodle is er ook gedacht aan een hondvriendelijke pak dashi om een soep te maken met de noodles. Ook veilig voor de mens, mocht je besluiten om samen met de hond een heerlijke maaltijd van Inu senyou te eten!

いただきます!(Laten we eten!)

Bron: BBC, Anime News Network

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?