AVO Blog interview met No-Gender

Op AVO Blog geven we graag de kans aan nieuwe acts en bands uit Japan. No-Gender is er één van, die mijn aandacht een aantal weken terug trok dankzij de bandnaam en de samenstelling: de zanger en gitarist Eiji, beter bekend van zijn band Liquid Boy, is de samenwerking aangegaan met de mooie zangeres Meg. Tijdens dit introductie-interview probeerde ik erachter te komen wat No-Gender precies is en wat wij mogen verwachten qua muziek.

AVO Blog: No-Gender is behoorlijk nieuw, dus zouden jullie jezelf willen voorstellen?
Meg: Ik ben Meg uit Osaka in Japan. Ik ben de zangeres van No-Gender.
Eiji: Ik ben Eiji van Kagawa in Japan. Ik ben de zanger en gitarist van No-Gender.

nogender2015-1

AVO Blog: Jullie hebben beiden een achtergrond in muziek. Eiji is beter bekend van zijn project Liquid Boy. Waarom hebben jullie besloten om samen te werken in een nieuwe band?
Eiji: We hebben elkaar voor het eerst ontmoet op een evemenent die in juni 2014 plaatsvond, we zaten allebei in een andere groep. Meg was op dat moment onder de indruk van het optreden van Eiji, kort daarna begon ze met haar solo-carriere. Meg heeft mij uiteindelijk gevraagd om samen te werken en hierdoor is No-Gender gestart.

AVO Blog: Waarom hebben jullie gekozen voor de naam No-Gender (geen geslacht) als bandnaam? Zit er een speciale betekenis achter deze naam?
Eiji: No gender betekent geen geslacht (een betekenis: zonder man-vrouw relaties). Het beeld gevormd door deze naam heeft een mysterieuze bijklank. Het is een groep waar een man en een vrouw een aantrekkingskracht hebben die meer is dan sex.

AVO Blog: Kunnen jullie al iets vertellen over de muziek van de band?
Eiji: De muziek is een fusie van dansmuziek en rock.

AVO Blog: Jullie hebben al een aantal optredens gehad in Japan als No-Gender. Wat zijn de volgende stappen voor de band?
Eiji: We doen heel veel liveshows momenteel en willen dat blijven doen. Ook willen we een CD maken en ervoor zorgen dat veel mensen No-Gender leren kennen.

AVO Blog: Hoe waren de liveshows in Japan?
Eiji: Goed. Het publiek heeft genoten van onze liveshows, ze waren zeer enthousiast.

AVO Blog: Wat vinden jullie leuker: nieuwe muziek maken of optreden op het podium of iets heel anders?
Meg: Ik vind dansen en zingen het leukste onderdeel.
Eiji: Ik kies voor gitaar spelen en zingen.

AVO Blog: Wat zijn jullie grootste invloeden en inspiraties voor jullie muziek?
Meg: Mijn favorieten zijn zangeressen Namie Amuro, Britney Spears, de meidengroep Destiny Child en de rockgroep Paramore.
Eiji: Mijn favorieten zijn de gitarist en singer-songwriter Jimi Hendrix en rockmuzikant David Bowie.

nogender2015-2

AVO Blog: Wat zijn jullie ambities met No-Gender? Willen jullie beroemd worden en de wereld rondgaan of hebben jullie iets anders voor ogen?
Eiji: We willen een nieuw genre neerzetten. We laten dans- en rockmuziek fuseren en willen een ‘No-Gender’ wereld maken. We willen liveshows doen in diverse landen, maar ook in Japan. Tijdens deze liveshows willen we mensen aan het dansen krijgen en blij maken met onze muziek.

AVO Blog: We zijn helaas alweer aan het einde van het interview. Hebben jullie een bericht voor de Nederlandse en Belgische lezers?
Eiji: Bedankt voor het lezen van dit interview! Steun alstjeblieft No-Gender!

Ik wil graag Meg en Eiji bedanken voor hun tijd om de vragen te beantwoorden. Volg No-Gender op de voet via Facebook en volg Meg en Eiji op Twitter.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?