Hotel Kanyō houdt de herinnering van 3.11 levend met The Storytelling Bus

Minamisanriku Hotel Kanyō is momenteel actief met “The Storytelling Bus” om niet de herinneringen van de ramp van 11 maart 2011 weg te laten vagen. Meer dan 50.000 mensen hebben al deelgenomen met dit programma waarbij ze een rondleiding krijgen in de stad Minamisanriku en omgeving.

Deze video uit oktober 2014 laat zien hoe de rondleiding met de bus gaat:

Minamisanriku is een kleine stad met een bevolking van 17.000 mensen. Er waren meer dan 700 slachtoffers gevallen bij de ramp in 2011, meer dan 60% van de 5000 huizen werden volledig verwoest door de tsunami.

Diegene die in de bus de tour doet is een medewerker van het hotel zelf. De tour duurt een uur en geeft je inzicht over wat er gebeurd is in 2011 en hoe de situatie momenteel is.

De video zelf is al heel indrukwekkend en geeft mij op bepaalde punten kippenvel en ik moest een traantje wegpinken. Maar ik denk dat als je alles met eigen ogen ziet en daar rondloopt, dat het misschien wel nog meer indruk op je maken.

Bron: Tohoku Revival Calendar (onderdeel van AriTV)

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?