Big Hero 6’s Hiro make-up en cosplay tutorial

Heb jij laatst al de supertoffe film Big Hero 6 gezien en hou je van cosplay? Lees dan verder hoe je het hoofdpersonage Hiro kan cosplayen!

bighero6-2

Laten we beginnen!

1

We beginnen met circle lenzen. Hiro heeft bruine ogen dus we kiezen voor bruine circle lenzen. Heb je al bruine ogen, kun je ook circle lenzen ook kiezen om het vergrotende effect te krijgen. Ikzelf hou niet zoveel van vergroting dus ik hou het bij diameter 14.0 mm.

2 nieuw

Daarna gebruik je foundation of BB cream. Het maakt niet uit welke kleur maar het liefst niet donker. Ook kun je poeder gebruiken om de huid te matteren. Ik zelf gebruik Skin79 Super Plus ORANGE BB Cream.

3

Gebruik lichtbruine oogschaduw boven de ogen en onder de ogen. Let op: de oogschaduw moet hoog uitkomen zodat je de oogschaduw nog kan zien wanneer je de volgende stap uitvoert.

4

Gebruik een zwarte eye pencil om de zwarte lijn te maken. Hoe dik je de lijn maakt is aan jou, je moet kijken wat het best bij je staat.

5

Dit is eigenlijk 1 van de belangrijkste stappen. Hiro heeft namelijk dikke , donkere wenkbrauwen. Mocht je die zelf niet hebben volg deze stap. Gebruik zwarte liquid eyeliner met een fijne kwast. Vul je wenkbrauwen in. Je teken ze niet meteen helemaal in maar je creëert streepje bij streepje je wenkbrauwen. Doe dit in de richting van de haartjes. Op deze manier ziet de wenkbrauwen er wat natuurlijker uit. Het begin van de wenkbrauwen teken je ongeveer in deze vorm.

6 nieuw

 

Hiro heeft zelf een beetje getinte huidskleur en dat zie je vooral bij de wangen. Gebruik een lichtbruine pressed powder blush en breng die aan met een grote kabuki kwast. Breng deze zachtjes aan zodat het niet meteen te donker word. Dit doe je op je wangen onder je ogen. Nadat je dit heb gedaan zie je meteen dat het een groot verschil maakt.

7

Deze stap ben ik vergeten voordat ik de pruik opdeed maar dat is geen probleem. Dit is de enige contour voor Hiro en dat is bij de kaaklijn. Breng deze aan met een kabuki kwast met een donker bruin oogschaduw. mocht de lijnen nog te hard lijken vaag je dit een beetje uit met je vingers.

8

Doe je pruik op en tada..! Je Hiro makeup is af. En vergeet niet : Hiro’s glimlach!
Nog een tip voor de pruik. Hiro’s haar zit een beetje in de war en gaat een beetje alle kanten op. Geen pro in het stijlen van een pruik? Geen probleem! Er zijn ook veel pruiken te koop waarvan het haar vanzelf al een beetje alle kanten op gaat. Zoek dus een pruik die je zelf niet meer hoef te stijlen.

Kleding

Geld speelt geen rol in cosplay

Een cosplay hoeft nooit veel geld te kosten. Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Het kan zelfs al zijn dat je de kleding al in je bezit hebt. In dit geval voor een makkelijke Hiro cosplay, heb je een blauw vest, een rood shirt en een beige driekwart broek nodig. Voor de schoenen heb je sneakers nodig met gele veters.
Mocht je de kleding nog niet hebben, kijk dan vooral in de goedkopere kleding winkels of de markt, dan kun je vast deze kleding vinden! Ook de make-up hoeft helemaal niet duur te zijn. Behalve de BB crème kun je bijna alles al in de Action vinden.

Ben je klaar met je cosplay maar is het nog geen tijd voor een conventie? Met een cosplay is het vooral leuk om foto’s te maken dus plan een fotoshoot! Veel plezier!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?