Game Review: Kirby Fighters Deluxe

This post is also available in: English

Mei vorig jaar kon Europa Kirby: Triple Deluxe op de 3DS verwelkomen, de dertiende platformer uit de Kirby reeks. Triple Deluxe kreeg echter niet alleen aandacht vanwege het hoofdspel. De twee minigames, Kirby Fighters en Dedede’s Drum Dash, werden uiterst populair en dus reageerden HAL Laboratory en Nintento met twee stand-alone versies van de mini-games die momenteel te downloaden zijn via de e-Shop, namelijk Kirby Fighters Deluxe en Dedede’s Drum Dash Deluxe. Beiden zullen we op AVO reviewen, maar vandaag beginnen we lekker met Kirby Fighters Deluxe! Is Fighters Deluxe wel een leuke aanwinst als het enkel een uitgebreide versie is van het Kirby Fighters subspel? Wij zochten het voor jullie uit!

2679941-kirby-fighters

Happy, Cute, Kirby

De graphics in Kirby Fighters Deluxe zijn niet echt anders dan deze in het originele Kirby: Triple Deluxe, maar daarom niet minder leuk. Voor wie het originele spel niet gespeeld heeft, kunnen we het volgende al kwijt: Kirby Fighters Deluxe is vol kleur, ontzettend koddig en dus precies zoals het hoort. Met een design dat erg aan Super Smash Bros. doet denken, is Kirby Fighers Deluxe ontzettend makkelijk op te nemen door spelers van elke leeftijd. Het gebruik van 3D had voor ons nog wel wat duidelijker mogen zijn op menuschermen en vooral scherper bij het titelscherm, maar gelukkig wordt er goed gebruik gemaakt van de functie eens je de Copy Ability Selection screen voorbij bent en de gevechtstages betreedt. De 3D-optie blaast namelijk de anders niet zo heel spectaculaire platformen een nieuw en spannend leven in.

Nieuwe Werelden, Nieuwe Gevaren

Met Fighers Deluxe krijgt deze Kirby Fighters heel wat nieuwe levels om onder handen te nemen. Het spel verliest dan wel de ‘Another Dimension’ stage uit Fighters, maar wint hierbij wel enkele nieuwe, waaronder DynaBlade’s Nest, Butter Building, Haldera Volcano en Fountain of Dreams. Mensen met Streetpass gegevens voor Kirby: Triple Deluxe, krijgen daarnaast ook nog eens toegang tot de Waddle Dee Train Tracks stage.

De verschillende platformen bezitten heel wat referenties naar andere Kirby games, waaronder niet enkel een groot aantal objecten en powers, maar ook de terugkeer van 2D sprites om de levels op te leuken en de stage achtergrondmuziek, die je meteen in de juiste sfeer brengt. Bij bosses vliegen er nu en dan Kirby sprites en keychains naar het scherm toe waarin fans heel wat pareltjes uit hun jeugd terug zullen vinden.

Fight Fight Fight

Kirby Fighters Deluxe speelt net als de originele Kirby Fighter uit Kirby: Triple Deluxe ontzettend makkelijk en intuïtief. De verschillende copypowers hebben elk hun sterktes en zwaktes om onder de knie te krijgen en werden sinds Triple Deluxe ook wat meer gebalanceerd. Toch zijn er enkele krachten die ons ontzettend ‘generfed’ lijken. De ‘Bomb’copy is hier een goed voorbeeld van. Door de verlaagde bomgooi-rate en de boog waarmee de bommen worden gegooid, is de ‘Bomb’ ability niet meteen de copy ability waar iedereen zomaar mee het spel in kan springen. ‘Cutter’ daarentegen is dan weer een enorm flexibele keuze met de snelle close- en long-range aanvallen.

Met de 10 verschillende originele copy powers en de twee die je door het hebben van Triple Deluxe kan unlocken (Bell en Beetle), de vier verschillende moeilijkheidsgraden om uit te testen (Easy, Normal, Hard en Very Hard), ben je wel een tijdje zoet. Na het kiezen van je copy ability en de moeilijkheidsgraad, begin je meteen aan de eerste stage van negen. Elk stadium heeft zoals eerder vermeld haar eigen gevaren, maar wordt ook nog eens gelinkt aan een bepaalde speelmanier. Kirby

Fighters Deluxe heeft namelijk een locale multiplayer en co-op modus dat in de verschillende levels alvast wordt verwerkt om je als speler al een voorsmaakje te geven van de gameplay. In totaal doorloopt elke single player experience steeds 9 levels met een boss fight tegen Kracko op stage 5 en de ultieme boss fight tegen Team DDD op stage 9, die begint met een gevecht tegen een hele reeks aan Mini Dededes en een aantal Combo Dededes, maar natuurlijk eindigt in een one on one tegen King Dedede. Na elke stage krijg je je tijd en score te zien, die je bij elke playthrough kan proberen te verbeteren. Bij het verslaan van King Dedede krijg je echter nog wat meer! Niet alleen unlock je zo eenmalig een extra kostuum voor je fighter, maar kan je in Very Hard Mode ook Shadow Kirby vrijspelen!

Team Battle en Multiplayer

De co-op optie, oftewel ‘Team Battle’ is iets nieuws voor Fighters Deluxe en laat vechters toe teams te vormen en samen de tegenstanders lik op stuk te geven. Met een maximum spelers van vier kan je allerlei leuke combinaties maken, gaande van de standaard Multiplayer optie (geen teams, gewoon 1v1v1v1) tot een bonte mix aan teams (bijvoorbeeld 1v2v1, 2v2 of zelfs 3v1). Multiplayer met en zonder Team Battle kan je gewoon samen met je vrienden spelen via Download Play zolang één iemand het spel bezit.

Team Battles bieden heel wat leuke extra’s aan in zowel Single Player als Multiplayer. Zo kunnen teams items met elkaar delen tijdens gevechten en de Team Canon samen besturen voor een uiterst dodelijke laseraanval op het vijandige team. In Multiplayer en 2v2 Single player krijgen Team Battles zelfs nog iets extra om de gevechten extra spannend te maken! De eerste speler die in je team het loodje legt, keert namelijk terug als spook om de tegenstanders lekker te blijven irriteren. Weet jouw team een tegenstander naar de andere wereld te helpen? Dan keer jij terug naar het spel!

Perfecte tussendoortje

Kirby Fighters Deluxe is voor de mooie downloadprijs van slechts 6,99 euro een leuke aanwinst voor wie enkel geïnteresseerd is in het vechtgedeelte van Kirby: Triple Deluxe. Het biedt snelle gevechten aan met een ton aan speelbare Copy Abilities en de leuke Multiplayer met Team Battles verlengen de lol. De 9 levels zijn echter wel heel snel uitgespeeld op Normal, dus we raden aan om, indien je al goed gewend bent aan de besturing, het spel op Hard en Very Hard te zetten. Online battles zijn er nog steeds niet, maar de Download Play gevechten met vrienden en familie maken dit toch wat goed. Als aanvulling voor Fighters van Triple Deluxe heeft Fighters Deluxe misschien wat te weinig extra content, zelfs met de nieuwe stages, Team Battles en twee gloednieuwe Copy Abilities, maar als op zich staand spel is het zijn prijs zeker waard.

Wie dus op zoek is naar een leuke, spetterende, schattige no nonsense fighter, moet dus zeker Kirby Fighters Deluxe in huis nemen.

Kirby Fighters Deluxe is uit sinds 13 februari van dit jaar.

Info:

Titel: Kirby Fighters Deluxe
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: HAL Laboratory
Uitgever: Nintendo

Score: 80/100

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?