AVO Blog interview met ray

This post is also available in: English

Een tijdje volg ik singer-songwriter ray op Twitter, hij is best wel actief en sinds kort probeert hij steeds meer en meer Engels te schrijven. ray’s soloproject begon in 2011 toen hij nog zanger was van REIL. In 2011 bracht hij zijn eerste album Faith uit. Sinds hij een Focus Artist is bij Nyanko Scandal Factory heeft hij wat meer bekendheid gekregen. Voor mij genoeg reden om met hem te praten over zijn muziek en plannen.

vampiray

AVO Blog: Als eerste, wil je je even voorstellen?
ray: Hoi! Mijn naam is ray. Ik ben een solo-artiest, zanger en songwriter (singer-songwriter). Ik wil dit even zeggen, maar… eigenlijk ben ik een vampier. Dus pas op als je alleen buiten durft te lopen. (lacht)

AVO Blog: Wow! Dat klinkt echt eng. (lacht) Ten tweede, kun je ons vertellen wanneer je voor het eerst in aanraking kwam met muziek? Sinds wanneer ben je er in geïnteresseerd?
ray: De eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam, was ik een kind. Er was een paino in het huis waar ik opgroeide, toen ik een kind was. In plaats van spelen met speelgoed, speelde ik altijd de piano. Dus… “wanneer werd ik geïnteresseerd in muziek?” Om eerlijk te zijn, ik heb geen idee. Sinds ik een kind ben was muziek altijd dichtbij, het was iets natuurlijks voor mij. Dat is waarom misschien God alleen weet wanneer ik geïnteresseerd raakte in muziek.

AVO Blog: Wat is jouw concept als een solo artiest?
ray: De betekenis achter mijn concept is (op vele manieren) “bevrijding”. Ik denk dat het voor de hand ligt, maar mensen – afgezien van leven – moeten een heleboel dingen verdragen zoals relaties, werk, geld, liefde en dergelijke. Maar ik denk dat veel van hen alles tot het extreme moeten verdragen en op het eind hun emoties tot zichzelf moeten houden. Als gevolg daarvan, beginnen hun harten te verdwijnen… ook al is het antwoord heel simpel. Dus ik startte dit soloproject om een beetje van “bevrijding” te geven aan de mensen die het nodig hebben.

AVO Blog: Wat is jouw grootste bron van inspiratie?
ray: Ik heb vele bronnen van inspiratie. Ik denk dat het eerste het bezoeken van musea is. Er zijn voornamelijk schilderijen te zien, maar elk schilderij heeft een drama en geschiedenis, dus daarom heeft het een hart. Terwijl ik kijk naar een schilderij, maak ik een lied in mijn hoofd. Ik denk dat ik ook inspiratie haal uit dromen of wanneer ik een wandeling maak.

AVO Blog: Even helemaal iets anders. Als een overzeese fan naar Japan gaat, welke bar of restaurant zou jij deze persoon willen aanbevelen?
ray: Ik zou Ginza’s “Vampire Cafe” aanbevelen. het is een café en heeft alcohol, maar wat ik het meest leuk vind aan deze plek is de goede sfeer. Ook een izakaya. Er zijn izakaya’s overal in Japan, maar ik denk dat er plekken zijn waar je veel plezier kan hebben als je het type persoon bent die van alcohol houdt.

AVO Blog: AVO Blog is een website voor Nederlandse en Belgische lezers. Wat weet jij over Nederland en België? Mocht je op een dag naar deze landen gaan, wat wil je daar graag doen?
ray: In Nederland zou ik graag naar allerlei musea gaan en rond de grachten lopen. Ah, en ik wil graag de Domtoren bezoeken! Ik zou graag wafels en chocolade in België eten. Ik wil ook naar het Rubenshuis. Dit is heel gebruikelijk in beide landen, maar ik zou graag het bier proberen. (lacht)

AVO Blog: Kun je ons vertellen over je favoriete vampierenfilm?
ray: Dat is een moeilijke vraag … (denkt). Waarschijnlijk “Interview with the Vampire”.

AVO Blog: Laten we weer praten over muziek. Heb je al besloten wat dit jaar je volgende stappen zijn als muzikant?
ray: Dat is bijna besloten, hoewel een heleboel dingen nog steeds geheim zijn. (lacht)

AVO Blog: Als je ooit samen met een band zou kunnen spelen, welke band zou je dan kiezen?
ray: Waarschijnlijk Mr. Big, Eric Clapton, Aerosmith, VAMPS, Bon Jovi… Als ik namen moet geven, kan ik eeuwig door blijven gaan.

AVO Blog: Nu, denk een tijdje over jouw wensen en verwachtingen voor dit jaar. Hoe zit dat met deze wensen en verwachtingen over 5 jaar? Hoe wil je jezelf willen zien als muzikant in 2020?
ray: Ongeacht van “Japan” en “Overzees”, ik zou graag in staat kunnen zijn om vrijelijk liveshows te kunnen geven. In 2020 zou ik graag een sponsorship evenement willen houden met de naam “Hallowe’en Par† y” die ik elk jaar geef in Japan.

AVO Blog: Om het interview te eindigen, geef een bericht aan onze lezers in Nederland en België. Heel erg bedankt voor het interview!
ray: Ik heb een wens om jullie allemaal te ontmoeten in de nabije toekomst. Dus alstjeblieft steun mij vanuit Nederland en België. Let’s ROCK together!!

Ik wil graag ray bedanken voor zijn tijd om de vragen te beantwoorden en mijn vertaalster (die het liefst geen bedankje wil ontvangen, stiekem doe ik het toch). Volg ray via zijn officiële website, maar ook zijn blog, Twitter, Facebook en YouTube! The English version of this interview can be found here.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “AVO Blog interview met ray

 • 26 maart, 2015 om 13:38
  Permalink

  wat een leuk interview! Ik vind het vooral erg leuk dat hij tussendoor grapjes maakt haha.

  The interview with the vampire is een geode film, ook mijn favoriete vampierfilm per toeval!

  Reactie
  • 28 maart, 2015 om 11:51
   Permalink

   Ik heb die film in het Duits gezien, dus Brad Pitt en Tom Cruise praatten in het Duits. Zeer apart.

   Bedankt voor je reactie!

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?