Antwerp Convention #5

Het is alweer bijna april en dat betekent dat het weer bijna tijd is voor het jaarlijkse Antwerp Convention in Antwerpen in België. Voor de vijfde keer op rij zal deze conventie het hart van elke Sci-Fi, Fantasy en Horror liefhebber sneller doen kloppen. De conventie biedt namelijk een groot aanbod aan waaronder computergames, bordspellen, kostuums, collectie items, stripboeken, literatuur, showcases, demo-sessies, showcases films en nog veel meer! De conventie zal dit jaar op zondag 26 april gehouden worden tussen 10.00 en 18.00 uur in het Antwerp Expo complex.

antwerpcon5

De conventie heeft van alles te bieden. Zo kan men zijn ogen uitkijken aangezien velen gasten in kostuum of cosplay zullen rondlopen, er is een gaming zone waar men zich helemaal kan uitleven op onder meer Dance Dance Revolution, Beatmania en Guitar hero, er zijn workshops, evenementen, lezingen en ga zo maar door! Wie naar de Antwerp Convention komt zal geen moment stilzitten en zich prima vermaken.

Speciaal voor de Japanliefhebbers heeft de conventie een ruimte ingericht waar van alles te vinden is wat met manga, anime en de Japanse cultuur te maken heeft. Er zullen verschillende stands aanwezig zijn van onder meer dealers maar ook van evenementen als Atsusacon, Nippon Zasshi en Belgotaku. Ook zal er de gehele dag een on-stage programma bezig zijn waar men mee kan doen aan verschillende quizes en karaoke.

Nog niet genoeg Japans gerelateerde dingen gezien? Dan kan je altijd nog meedoen aan de cosplay competitie. De competitieve wordt georganiseerd door BeCosplay, mocht je mee willen doen dan moet je je wel van tevoren opgeven, je cosplay moet handgemaakt zijn en je moet een act opvoeren waarin jij jouw personage uitbeeld op het podium. Tijdens de competitie zijn er mooie prijzen te winnen die mede mogelijk gemaakt zijn door Archonia en Galaxyshop. Heb je een kapotte cosplay? Dan kan je ook nog een bezoekje brengen aan de special Cosplay Repair-service.

En wat zou de Antwerp conventie nou zijn zonder hun special gasten? Speciaal voor dit evenement reizen acteurs, schrijvers, tekenaars en meer van over de hele wereld naar Antwerpen. Vorig jaar waren er vele gasten waaronder de stem achter vele Nintendo personages, dit jaar zijn e rook weer een hoop gasten te vinden op het evenement waaronder maar liefst 4 acteurs uit de razend populaire serie Game of Thrones, maar ook zal Gates Mc Fadden aanwezig zijn. Gates staat vooral bekend om haar rollen in de Star Trek series. Grijp hier je kans om deze geweldige gasten te kunnen zien tijdens het interview panel en tijdens de signeersessie.

Vraag jij je altijd al af hoe iets in 3D wordt gemaakt? Of hoe special effects worden bewerkt of hoe die acteurs altijd schitteren op het witte doek? Dan is het zeker leuk om even een kijkje te nemen bij de make-up sessies en special effects. Hier zul je van alles te weten komen over dit vak apart.

Zoals boven vermeld is zal er een gaming zone aanwezig zijn. Ben jij nou niet zo’n liefhebber van computer games dan maakt dat helemaal niet uit aangezien er ook een ruim aanbod zal zijn aan bord en kaart spellen. Er zullen zelfs tournamenten gehouden worden op het evenement!

Ben je nu meer een old school gamer en liefhebber van arcade games dan kom je op 26 april niks te kort. Er is namelijk ook gedacht aan de echte old school gamers. Neem een duik terug in de tijd met meer dan 40 verschillende games en consoles. Alle consoles kan je gratis bespelen en je kan zelfs meedoen aan een competitie en hiermee geweldige prijzen winnen.

Zoals je kan horen is er van alles te doen op de conventie en dit is nog geen eens alles. Er zullen nog veel meer activiteiten en bezienswaardigheden aanwezig zijn om te kunnen bewonderen en van te kunnen genieten. Dus heb je zin in een dag vol met fantasie, gezelschap en meer? Kom dan een dagje naar de Antwerp Convention in Antwerpen.

Een kaartje kost je €12,-. Koop je aan de deur, dan kost het je €14,-. Mocht je van plan zijn om met een kind samen te komen die jonger is dan 10 jaar dan heeft deze gratis toegang! Met het ticket heb je toegang van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bron: Antwerp Convention

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?