Expositie Toru Hamada in Galerie Gaetane Duez

Tot en met dinsdag 30 juni is de solo tentoonstelling van beeldhouwer, schilder en graveur Toru Hamada te bekijken in Galerie Gaetane Duez in Brussel. Het is de eerste tentoonstelling voor deze nieuwe galerie in Elsene in Brussel.

Toru Hamada woon al sinds 1972 in Europa en heeft hier dan ook regelmatig tentoonstellingen. Tegenwoordig woont hij in Frankrijk.

toruhamada_GalerieGaetaneDuez
Toru Hamada

Hamada maakt schilerijen van veranderende foto’s door het gebruik van frisse en levendige kleuren. In elk schilderij transformeert hij drastisch figuren en vormen van dingen en creëert zelfs de diepte door het toekennen van gewichten aan kleuren. Op de eerste plaats maakt Hamada marmeren sculpturen. In het begin van 2015 werd zijn massieve marmeren sculptuur bij de hoofdingang van Ehime University in Matsuyama, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Het is vanaf heden het belangrijkste symbool van de universiteit.

Galerie Gaetane Duez is te vinden aan de Afrikastraat 1 (Rue Africaine). De galerie is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 en 18.00 uur.

Bron: Galerie Gaetane Duez

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?