CD Review: Cuushe – Night Lines

Cuushe heeft net haar nieuwe EP Night Lines uitgebracht, welke vier liedjes bevat. Na het luisteren van haar laatste release Butterfly Case, was ik benieuwd naar het vervolg. Night Lines is uitgebracht in een samenwerking met Cascine en flau op LP (vier liedjes) en CD (7 liedjes). Het begint al met de mooie en sombere artwork van Yoko Kuno.

cuushe_nightlines

Tracklist:
01 Tie
02 Shadow
03 Daze
04 We Can’t Stop
05 Daze (Populous Remix)*
06 We Can’t Stop (Dntel Remix)*
07 Shadow (Nite Jewel Remix) *

* CD en BandCamp versie

In deze review zal ik alleen de eerste vier liedjes reviewen.

Tie lijkt een vervolg te kunnen zijn van de liedjes op het album Butterfly Case, het begint rustig en wordt later dromerig als Cuushe begint te zingen. Het is een liedje die prima zou passen bij het loungen, terwijl je geniet van een koud drankje terwijl de zon keihard aan het schijnen is buiten!

Ondanks dat Shadow rustig van start gaat, is het liedje een meer up-tempo liedje. De stem van Cuushe is minder dromerig, dan ik van haar gewend ben. Het is duidelijker aanwezig en zorgt ervoor dat het liedje minder zweverig is. Het geeft duidelijk een andere vibe, maar toch blijft het een liedje van Cuushe doordat er nog steeds iets dromerigs in lijkt voor te komen.

Daze werd al ten gehore gebracht her en der op het internet ter introductie van haar nieuwe EP. Het is netals Shadow meer up-tempo met daarbij veel herhaling van tekst en melodie en vooral dromerig door de stem van Cuushe. Het liedje brengt je zeker in een roes, alsof je weg droomt terwijl je een lange treinreis voor de boeg hebt en het raam uitkijkt en alles voorbij ziet gaan. Duidelijk een liedje dat geen eind mag hebben en al helemaal niet uitdooft als een vlam op een kaars die uitgebrand is.

Voor mij eindigt de EP met We Can’t Stop, een ballad met weinig instrumentale ondersteuning. Het liedje is interessant door de diverse toonhoogtes en stemgeluiden die Cuushe eruit gooit en bewerkingen en echo op haar stem.

Night Lines is voor Cuushe een verhaal over de nachten in het grote Tokyo. Als ik deze liedjes beluister kan ik mij vinden in haar uitleg over feestende mensen, vele gebeurtenissen, alleen zijn in de grote stad en meer. Aan alleen zijn in de grote stad kan ik mij relateren, gezien ik een aantal jaren terug naar de grote stad Den Haag ben verhuisd. Helaas kan ik mij niet verplaatsen in alleen zijn in Tokyo, gezien ik daar nog eens naartoe moet reizen! Er zit meer tempo op deze EP, waardoor het meer dansbaar maakt en toch verliest het de stempel van Cuushe niet. Ik vind het weer een geslaagde release van de muzikante. Laat de zomer maar weer komen!

De EP is te koop via de platenlabel van Flau, Cascine, iTunes en BandCamp.

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?