AVO Blog interview met Saint Seiya: Soldier’s Soul game producer Ryo Mito

4fa4e7c0-1753-41de-a2db-b501cd7533fb

De legendarische serie, gecreëerd door Masami Kuramada, is terug en dat krachtiger dan ooit! Op 10 april startte namelijk de nieuwe serie Saint Seiya: Soul of Gold in Japan en als dat nog niet genoeg was, liet Namco Bandai Entertainment Europe de wereld op 13 april weten dat er een nieuw Saint Seiya game dit jaar nog uit zal komen, namelijk Saint Seiya: Soldier’s Soul! Het memorabele gevecht tegen Hades was niet het laatste van Athena’s helden. In zowel Soul of Gold en Soldier’s Soul worden de legendarische Gold Saints terug tot leven gebracht en moeten ze uitzoeken welke nieuwe vijand er deze keer op de loer ligt. Dit jaar wordt er dus één speciaal voor de Saint Seiya fans! Wil je, terwijl de serie nu loopt, alvast meer weten over het spel? Dan ben je hier aan het goede adres! Op 8 april kreeg AVO Blog namelijk de kans om Ryo Mito, de game producer van de nieuwste Saint Seiya game, te interviewen!

AVO Blog: Laten we meteen met de deur in huis vallen. Momenteel is er nog weinig bekend over de nieuwe Saint Seiya titel. Kunt u ons alvast iets meer vertellen over het spel?
Ryo Mito: Saint Seiya: Soldier’s Soul is een action fighting game en zal deze herfst wereldwijd gereleased worden op de PS3 en voor de allereerste keer ook op PS4 en Steam. Dankzij de kracht van de next-gen consoles zullen spelers van de gevechten kunnen genieten in 1080p en 60 frames/s. De titel legt een link met de originele serie en verwijst ook naar de nieuwe spinoff. De term ‘Soldier’, oftewel ‘Soldaat’, komt heel vaak voor in de serie en omdat er meer Saints in het spel te zien zullen zijn, wilden we een passende naam die hiernaar verwees.

AVO Blog: U zegt dat we meer Saints in het spel zullen zien. Worden ze ook allemaal speelbaar?
Ryo Mito: Niet alle personages uit de serie zullen in het spel te vinden zijn, maar de meest voorkomende personages en protagonisten hebben allemaal hun plaats in de game.

AVO Blog: Is Soldier’s Soul te vergelijken met voorgaande Saint Seiya games of andere titels waar u aan hebt gewerkt?
Ryo Mito: De battle-system is gebaseerd op het systeem uit de voorgaande titel, Saint Seiya: Brave Soldiers, maar we hebben zeker geluisterd naar feedback van fans die Brave Soldiers hebben gespeeld en zo de battle-system verder verbeterd. Verder komen er ook Battle Features, die we nog niet hebben kunnen bekendmaken, en nog veel meer. En aangezien het spel nu te spelen is in 60 frames/s, zullen de personages soepeler bestuurd kunnen worden.

AVO Blog: In hoeveel talen zal het spel worden gereleased?
Ryo Mito: Als we kijken naar de stemmen, komt het spel natuurlijk in het Japans, maar ook in neutraal Spaans en Braziliaans Portugees. Hiernaast zullen we ook ondertiteling hebben in de reeds genoemde talen, maar ook het Frans, Italiaans, Spaans, traditioneel Chinees en Engels.

AVO Blog: Wat was hetgeen u het meest op hebt toegezien bij het overbrengen van de Saint Seiya wereld van de manga en anime naar de videoconsole?
Ryo Mito: Zoals je je kunt voorstellen, kunnen we niet zomaar een aantal elementen uit de serie nemen en daar iets willekeurig mee doen dat verder niets met Saint Seiya te maken heeft. Daar zou geen enkele fan tevreden mee zijn. Maar als je je enkel en alleen maar baseert op de serie en niets meer, komt de speelbaarheid in het gedrang. We moesten dus zoeken naar een gezonde balans tussen gameplay en verhaal en dit is dan ook waar we het meeste hebben op toegezien.

AVO Blog: Even wat anders, u bent vast een grote Saint Seiya fan. Als u eender welke Saint zou kunnen zijn, welk personage zou u dan kiezen?
Ryo Mito: Het antwoord moet wel hetzelfde zijn als mijn favoriete personage: *uitbundig* Virgo Shaka! De reden waarom is heel simpel, hij ziet er niet alleen heel cool uit, hij is het gewoon ook.

AVO Blog: Zo zijn we aan de laatste, vrij speciale vraag beland: Als je Soldier’s Soul zou moeten vergelijken met een gerecht, wel gerecht zou je dan kiezen en waarom?
Ryo Mito: Sushi. Het is een mix van verschillende ingrediënten die samen fantastisch smaken. Er zijn zoveel verschillende soorten sushi, verschillende soorten vissen, verschillende soorten Saints, waardoor we zeker zijn dat iedereen wel zijn of haar gading zal vinden in deze game.

Wij vinden het spel nu al smakelijk klinken! Dus neem je sushi dus alvast bij de hand, wordt één met je Cosmo en kijk mee uit naar Saint Seiya: Soldier’s Soul! De game komt deze herfst uit voor Playstation 3, Playstation 4 en Steam (PC). Wie alvast niet kan wachten, kan de nieuwe serie nu al volgen op Daisuki.net! Jammer genoeg is Soul of Gold momenteel niet beschikbaar in België.

Verder wil ik nog  graag Ryo Mito en zijn vertaler hartelijk bedanken voor dit interview, maar ook de mensen van Namco Bandai Entertainment Europe en Day One voor het bieden van deze mooie kans en de jongens van Gametown en leden van AVO Forum voor de steun!

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?