AVO Blog interview met REMNANT

This post is also available in: English

Over een klein weekje speelt de band REMNANT voor het eerst in Nederland, wat onderdeel is van een korte Europese tour, voor mij reden genoeg om een kort interview te doen met gitarist Takmi.

remnant2015

AVO Blog: Voor diegene die nog niet bekend is met REMNANT; kun je er iets over vertellen en over de bandleden?
Takmi: Hallo, Ik ben Takmi en ik ben de gitarist en composer van REMNANT, de band is merendeels actief in Japan. REMNANT bestaat uit 3 mensen: Marie (zangeres en lyrics), Rober (Synth en Noise) en ikzelf op de gitaar. Helaas kan Rober niet meedoen met de Europese tour.

AVO Blog: Waarom en hoe is de band REMNANT van start gegaan? Kun je iets vertellen over hoe jullie elkaar hebben ontmoet?
Takmi: Ik vond het een uitdaging is om een donkere kijk op de wereld door middel van muziek te uiten en dat is waar REMNANT van start is gegaan. Ik begon de band met Marie. Later leerde ik Rober kennen doordat Marie hem voorstelde aan mij. Dit jaar bestaat REMNANT 6 jaar met de drie van ons als actieve leden.

AVO Blog: Vanwaar de bandnaam REMNANT? Heeft het een speciale betekenis voor jullie?
Takmi: Het woord REMNANT heeft diverse betekenissen. Voor ons betekent het [de persoon die is overgebleven].

AVO Blog: Wat is voor jullie de grootste inspiratie voor de visuele look en muziek van REMNANT?
Tamki: De grootste inspiratie voor de visuele look van REMNANT is de jaren 80 New Wave sijl. Ik ben zeer beïnvloed door deze stijl, hetzelfde geldt voor Gothic Rock en Positive Punk. Deze drie stijlen vormen voor ons de grootste inspiraties.

Afgezien van deze stijlen zijn we ook een beetje beïnvloed door industrial, dark electro en Franse popmuziek. En over ons uiterlijk; ik ben sterk beinvloed vanuit een wereldbeeld. Persoonlijk ben ik bevangen door Old School Visual-Rock.

AVO Blog: Wat vindt je het leukst: het maken van nieuwe muziek of optreden op het podium? En waarom?
Takmi: Het belangrijkste voor mij is om de ideale muziek te maken dat bij mij past. De show uitvoering rond onze muzikale optreden is één van de manieren waarop wij onze muziek visueel kunnen uitdrukken.

AVO Blog: Wat zijn jullie ambities met REMNANT? Willen jullie beroemd worden en over de wereld touren of iets anders?
Takmi: Tot nu toe is onze ambitie om meer bekend te worden over de hele wereld. Dus de tour in Europa is niet speciaal. Ik denk dat de show in Europa hetzelfde zijn als de shows die wij hebben in Japan. Wanneer een land ons een aanbod doen om daar te spelen, dan willen wij gaan. Dus elk land wordt overwogen. Het is belangrijk voor ons om meer bekend te worden, maar natuurlijk is het ook zeer belangrijk om onze fans blij te maken!

AVO Blog: Wat verwacht je van de korte tour door Europa? Waar hoop je op?
Takmi: Ik zal een cadeau geven in ruil voor iedereen die REMNANT hebben gesteund tot nu toe in deze tour. Mijn cadeau is dat wij een geweldige show gaan geven! En voor de mensen die voor het eerst naar de muziek van REMNANT luisteren, ik hoop dat je het leuk vindt!

AVO Blog: Nog eventjes en jullie spelen in Nederland. Wat weet jij eigenlijk van Nederland?
Takmi: Wanneer ik denk aan Nederland, denk ik aan windmolens. Ik ging een keer naar een themapark genaamd Huis Then Bosch in Nagasaki. Ik vond het zeer leuk en ik hoop dat ik in het echt nog zoiets kan zien in Nederland.

AVO Blog: Wil je nog iets zeggen tegen de mensen die willen komen naar de show in Nederland?
Takmi: Ik ben iedereen zeer dankbaar die van plan zijn om naar de show in Nederland te komen en ik wil de mensen bedanken die mij geholpen hebben. Het is zeer belangrijk dat wanneer iedereen naar de show komt dat we een geweldige show gaan maken.

Ik zal een mooie donkere avond doorbrengen met iedereen op 23 april!

Ik wil graag Takmi bedanken voor zijn tijd om de vragen te beantwoorden! De Engelstalige versie van het interview is hier te lezen.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?