Achtste editie Japanmarkt Leiden 2015

Ook in 2015 is er weer een nieuwe editie van de Japanmarkt op de Rapenburg in Leiden! Dit jaar valt de Japanmarkt op 1e Pinksterdag, zondag 24 mei. Het is alweer de achtste keer dat Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt organiseert. Tussen 12.00 en 17.00 uur zal er weer genoeg te mogelijkheden zijn om de Japanse cultuur te beleven!

Japanmarkt 2014
Japanmarkt 2014

Het is exact 15 jaar geleden dat de Japanse keizer een bezoek bracht aan het Rapenburg. Dit jaar staat deze dag in het teken van miniatuur in de Japanse cultuur.

Zoals elk jaar zijn er kraampjes te vinden met leuke Japanse culturele spulletjes en natuurlijk Japans eten. Sushi, takoyaki en sake: wat is er nog meer nodig? Mooi weer! Voor diegene die nog niet bekend zijn met Japan is het een prima gelegenheid om kennis te maken met de rijke Japanse cultuur.

Kinderen kunnen in het SieboldHuis terecht van 12.00 tot 17.00 uur voor diverse activiteiten van schminken tot aan verkleedsessies in kimono’s. Ook is ereen speurtocht door het museum, mogelijkheid om te knutselen en kan er gesjoeld worden met sushi.

Gitaarensemble Hambre Y Sed speelt traditionele Japanse muziek op de binnenplaats van het museum. De optredens vinden plaats om 12.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.

In de museumtuin brengen professionele cosplayers jouw favoriete anime en manga figuren tot leven! Uiteraard kun je hen alles vragen over cosplay en met ze op de foto! Fotomomenten zijn om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

Naast de vaste collectie van Japanmuseum SieboldHuis kunt u ook de tijdelijke tentoonstellingen ‘Zijden Pracht’ en ‘Textiel: reflectie op de Siebold-collectie’ bekijken. Bezichtig zestien bijzondere kimono’s uit de Kubota collectie en bekijk unieke kunstwerken geïnspireerd door Siebolds verzameling.

Bron: Japanmuseum SieboldHuis

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?