Cosplay Modeshow op de Noordelijke Stripmanifestatie 2015 in Drachten

Na het succes van vorig jaar, is de Noordelijke Stripmanifestatie ook dit jaar weer van de partij! Op 30 en 31 mei 2015 opent het Fries Congres Centrum Drachten opnieuw haar deuren voor strip-, tekenfilm-, comic-, cartoon-, manga- en animeliefhebbers en -artiesten. Opnieuw zit het weekend boordevol leuks! Zo leer je er tekenaars en hun werken kennen, ontdek je hoe je zelf strips kunt maken, strijden cosplayers voor het kroontje op een kostuumwedstrijd, word je net als Guus Slim een detective en veel meer!

stripmanifestatie flyer 2015 2 stripmanifestatie flyer 2015

Flyer © Noordelijke Stripmanifestatie

De mensen van B.A.G.G.E.R., oftewel de Boeren Anime Gilde Groningen En Regio, zetten ook dit jaar weer hun schouders onder de cosplay modeshow! Iedereen kan meedoen en de regels zijn simpel:

– Alle kostuums zijn toegestaan! Of ze nu zelf gemaakt zijn of niet, personages zijn uit strips, tekenfilms, anime, manga, games, comics,… Alles mag! Ook zelfbedachte personages, lolita en fursuit zijn dus uiterst welkom!
– De wedstrijd is in de vorm van een modeshow. Je loopt dus op ‘catwalk’ en doet eventueel een aantal poses.
– Een act is niet nodig, maar mag.
– Teams zijn welkom!
– Achtergrondmuziek wordt door de organisatie (B.A.G.G.E.R.) verzorgd
– De presentatrice of jury kunnen de deelnemers enkele vragen stellen over het kostuum

De jury zoekt naar de mooiste, grappigste en creatiefste kostuums. De winnende deelnemers kunnen naar huis gaan met de volgende prachtige prijzen:

– 2 tickets voor het Cosplay Gala in Meppel door Boeren Anime Gilde Groningen En Regio.
– Kussen hoezen met manga print van Kawaii Kei
– 3 stripboek pakketten van 4 strips door Uitgeverij Syndikaat.
– Nog veel meer!!!

Wil je graag deelnemen? Dan kan je je op de Noordelijke Stripmanifestatie aanmelden bij de B.A.G.G.E.R. Stand of je nu al inschrijven door een mailtje te sturen naar ln.em1508804318inare1508804318ggab@1508804318djirt1508804318sdew1508804318 met daarin je naam, de dag of dagen waarop je mee wilt doen, de naam van het personage dat je uit zal beelden en indien je wenst een kort verhaaltje over je kostuum.

Het Fries Congres Centrum Drachten is te vinden aan de Oprijlaan 3 in Drachten; de tweede editie van de Noordelijke Stripmanifestatie vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Een dagkaart kost €5,-, een weekendkaart €8,-, kinderen van 4 tot en met 14 jaar mogen voor €1,- naar binnen en kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen!

Check voor meer info zeker de officiële site en de Facebookpagina’s van de Noordelijke Stripmanifestatie en B.A.G.G.E.R.!

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?