JAPAN RISING showcase tijdens The Great Escape 2015

Vier Japanse artiesten zullen optreden tijdens The Great Escape, gehouden van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 mei in Brighton in het Verenigd Koninkrijk. De vier artiesten zijn taffy, PASSEPIED, moumoon en Yosi Horikawa. Zij zullen zaterdag 16 mei optreden in Queens Hotel, terwijl je kunt genieten van een buffet van gratis sushi! Wie wil dat nu niet?

japanrising2015

De vier artiesten treden op voor fans vanuit heel Europa, professionals uit de muziekindustrie en media outlest. Daarnaast zullen ze apart van elkaar nog optreden op het festival met andere internationale bands.

taffie is een fuzzy gitaarpopband met de zangeres Iris. De band wordt regelmatig vergeleken met Britpop en Grungde bands uit de jaren 90. De band heeft al drie albums uitgebracht en heeft al 4 tours door het Verenigd Koninkrijk gehad. 4 mei kwam hun nieuwe EP ‘Darkle’uit.

PASSEPIED is vernoemd naar de Franse componist Claude Debussy, de act is een sensatie geworden in de Japanse muziekscene sinds het van start is gegaan in 2009. De band bestaat uit toetsenist en oprichtster Narita Hanede, die afgestudeerd is van Tokyo National University of Fine Arts and Music met een graad in klassieke muziek en zangeres, illustrator en muziekclip animator Natsuki Ogada. Het optreden in Londen is de eerste buiten Japan.

moumoon is een verzonnen term met een combinatie van het Franse woord mou (zacht) en het Engelse woord moon: zachte maan. Het duo ging in 2005 van start en bestaat uit zangeres Yuka en gitarist en componist Masaki. Sinds 2006 zit het duo bij Avex, de muziek die ze maken bevat verschillende soort muziek zoals pop, alternatieve rock, electronica, folk en indie rock met Yuka’s lyrics en stem die een landschap en verhaal toevoegd aan Masaki’s gevoelige, maar dynamische melodieën.

Yosi Horikawa is een producer die veldopnames in zijn tracks verwerkt en het aanpast naar iets interessants met een electro beat. Hij heeft zijn eerste EP ‘Touch’ in 2009 uitgebracht en zijn LP ‘Vapor’ in 2013. Hij heeft al op diverse internationale festivals (Denk aan Sonar, Mutek, Glasonbury) gespeeld.

The Great Escape is een festival die in 2006 van start ging en uitgegroeid is tot Europa’s grootst-groeiende muziek marktplaats en consument festival. Dit jaar zijn 400 artiesten van over de gehele wereld uitgekozen om in 35 clubs in Brighton op te treden.

De showcase wordt ondersteund door The Foundation for Promotion of Music Industry and Culture (PROMIC) en Recording Industry Assocation of Japan (RIAJ) en gecoordineerd door JAPAN UNDERGROUND. Het is een onderdeel van een opdracht om showcase mogelijkheiden in het buitenland te creëren voor artiesten bij Tokyo International Music Market.

De showcase tijdens The Great Escape vindt plaats in Queens Hotel Brighton vanaf 11.30 uur tot 16.00 uur. Er is alleen toegang als je een festivalpas bezit.

Bron: JAPAN UNDERGROUND

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?