GamepitCon zet het nieuwe jaar goed in

Het nieuwe jaar haast direct beginnen met een conventie, klonk voor mij totaal niet slecht in de oren. Hier en daar hoorde ik wel dat er mensen waren die het te vroeg vonden, maar zover ik weet is dit niet een unicum als je kijkt naar andere landen. GamepitCon had al meteen de schijn dat het een conventie zou zijn met een grote focus op gaming. Door één van de hoofdorganisatoren van GamepitCon werd mij uitgelegd dat dit niet het geval zou zijn. Ik kon mij ook laten verrassen door de Japanse cultuur, manga en anime. Met daarnaast het feit dat er een heuse Nintendo StreetPass Zone was met exclusieve content voor de bezoekers.

Gamepitcon 2015 - Francisca Hagen

De locatie vond ik uniek, het was namelijk een kerk en het was ook een mooie kerk: de Eusebiuskerk is de grootste kerk in Arnhem. En het zou vast opvallend zijn geweest voor de mensen die op het plein voor de kerk naar de zaterdagmarkt gingen: “Wat een boel jongeren gaan er ineens naar de kerk!”

De unieke locatie had wel wat voor- en nadelen: de hoeken voor de workshops, gameroom en dealerroom hadden wel doeken en schermen, maar het kon niet het geluid dat van andere plekken van de kerk kwam tegenhouden. Hierdoor kon ik bijvoorbeeld moeilijk een workshop volgen. De communicatie met het publiek vanaf het hoofdpodium voor bijvoorbeeld de Cosplay Competitie was ook vermoeilijkt. De MangaKissa had het beter geregeld, met een aparte ruimte!

De kerk was nog sfeervol aangekleed – de kerstboom stond er nog – maar maakte het wel erg donker op sommige plekken, waaronder het hoofdpodium. De dealerroom bevond zich aan de achterzijde van het hoofdpodium, de ingang voor de dealerroom was aan de zijkanten van dit hoofdpodium. Een prima locatie, er waren interessante bekende en nieuwe dealers. Een pluspunt, want er werd een kans gegeven aan nieuwe (web)winkels!

Cherry Pie Maid Cafe had een leuke locatie aan de zijkant, niet weggestopt en genoeg ruimte voor de bezoekers. Zij hebben later nog een optreden voor het hoofdpodium gedaan met een auditie, wat toch wat bekijks gaf.

Voordat ik de conventie bezocht had ik het gevoel dat de Gameroom van een behoorlijke grootte zou zijn, juist vanwege de organisator achter de conventie: Gamepit Benelux. De Gameroom was bij binnenkomst niet te missen, een pluspunt, maar ik vond hem nog best wel klein. Er waren behoorlijk wat games te doen en er was een StreetPass Zone, maar de lounge was in de MangaKissa. Ik had toch wat lekkere zitzakken rondom de Gameroom verwacht, zodat er meer het gevoel was van een ruimte voor gaming. Misschien zat het er dit keer niet in, maar misschien wel de volgende keer! Daarnaast was het er op bepaalde momenten behoorlijk druk en krap, dus had de Gameroom best wel wat meer ruimte mogen opslokken op een conventie als deze!

Ik kon helaas niet aanwezig zijn bij de afsluiter van de avond: Deshima Sounds, dit had te maken met het openbaar vervoer. De reistijd voor mij was toch behoorlijk lang.

De unieke locatie is misschien niet helemaal geschikt voor een conventie als deze, maar ik vond hem zeker uniek! Je komt niet vaak een conventie tegen in een kerk. Ik heb mij over het algemeen prima vermaakt op deze eerste conventie van het nieuwe jaar. Voor een eerste keer is het goed wat er al op touw was gezet, ik heb ook voldoende bezoekers gezien die zich vermaakten.

Inmiddels is bekend dat de volgende editie van GamepitCon, met nog meer focus op gaming, zal plaatsvinden op zaterdag 16 januari op dezelfde locatie!

Meer foto’s op mijn portfolio.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “GamepitCon zet het nieuwe jaar goed in

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?