AVO Blog interview met GangLioN

This post is also available in: English

GangLioN was in Europa in maart en april en heeft twee maal opgetreden in Nederland: 2 april in Haarlem en 3 april in Uden. Voor de eerste show in Nederland, in de Patronaat, kregen we de kans om te gaan zitten met de meiden van GangLioN om te praten over hun muziek, hun verblijf in Europa en meer.

ganglion2015

AVO Blog: Hoe zouden jullie, in eigen woorden, de muziek van GangLioN beschrijven aan iemand die de band nog niet kent qua sound, stijl en genre?
Oni: Onze sound is nieuwe muziek, want de drummer ViVi houdt van hardrock, de bassist ebi van post rock, gitarist sagara lijkt van punk en metal muziek en ik hou van rock uit het Verenigd Koninkrijk, denk maar aan Lost Prophets en emo/scream. Dus het genre is gemixed, wij noemen het mixed new music.

AVO Blog: Dus er is altijd wel inspiratie voor nieuwe muziek?
Oni: Ja.

AVO Blog: Jullie eerste show buiten Japan was Oni-Con in oktober 2014. Hoe was het?
Oni: Het was zo spannend!

AVO Blog: Nu zijn jullie in Europa voor een tour. Hoe voelt dat nu?
Sagara: We hebben zo veel plezier hier. *lacht*
Oni: De vele dingen die ik gezien heb zijn inspirerend.
Sagara: De verschillen tussen Europa en Japan zijn groot, dus we zijn van “Aaaah!! Zoveel verschil!”.

AVO Blog: Hadden jullie tijd om wat van Europa te zien?
Oni: We hebben wel wat gezien.
sagara: In Keulen zagen we een grote kerk, de Dom.
Oni: We hebben meer gewerkt (concerten gespeeld red.) en gegeten in restaurants, dus we hebben niet veel gezien.

AVO Blog: En wat willen jullie eigenlijk zien?
sagara: Toen ik op de basisschool of middelbare school zat heb ik geleerd over het land Nederland en de polders. Ik werd daar geinteresseerd in en dacht “wanneer ik ouder ben wil ik naar Nederland gaan om de polder te zien”. Wanneer mensen aan mij vroegen “Naar welk land wil jij naartoe gaan?”, antwoordde ik altijd dat ik naar Nederland wilde. Mijn droom is uitgekomen!

AVO Blog: En je gaat twee keer optreden in Nederland, vandaag en morgen, dus je hebt geluk.
sagara: Ja! *lacht*
Iedereen: *juicht*

AVO Blog: Wat was jullie eerste indruk van Nederland?
Oni: Prachtige uitzichten.
sagara: Veel natuur en huizen, die zijn zo schattig.
Oni: En er zijn veel boerderijen. We waren verbaasd.

AVO Blog: Dus jullie zagen veel gras, koeien, schapen..
Oni: Ja, ja, ja.

AVO Blog: Jullie zijn op het juiste moment hier, gezien alles begint te bloeien. En vorige maand kwamen de koeien uit hun winterstallen en die waren erg blij. En we hebben ook bomen met bloesems.
Iedereen: Aaah!

AVO Blog: Wat vinden jullie leuker om te doen: muziek maken of optreden op het podium?
Oni: Voor mij is het beide gelijk.
sagara: Voor mij ook. Oni is goed in het maken van liedjes.
Oni: Tijdens concerten kunnen we ons publiek ontmoeten en dat maakt ons blij. Ik hou van concerten. Wanneer we onze muziek maken is het erg leuk. Wanneer we nieuwe liedjes maken en deze daarna ten gehore brengen op het podium, kunnen we zien dat het publiek het leuk vindt en dan voelen we ons goed.

AVO Blog: De Visual Kei scene bestaat merendeels uit mannen. Hoe voelen jullie zich in deze scene als één van de weinige vrouwelijke Visual Kei bands? Is er een verschil?
sagara: In Japan zijn er vele verschillen, omdat wanneer Visual Kei fans naar een concert gaan, dan willen ze mooie mannen zien. We hebben een keer met een mannelijke Visual Kei band gespeeld, het publiek vertrok wanneer wij het podium betraden, omdat het publiek vrouwelijke Visual Kei bands niet leuk vinden. En dat is moeilijk voor ons. Buiten Japan lijken fans het niet uit te maken of het een band is bestaande uit mannen of vrouwen.
Oni: Onze fans in Japan zijn niet alleen Visual Kei fans, maar ook popmuziek fans en metalmuziek fans. Mannen en vrouwen.
sagara: Europese fans zijn zo leuk.
Oni: Misschien denken ze in Japan dat GangLioN geen Visual Kei is. Maar fans buiten Japan denken dat GangLioN een Visual Kei band is. En dat is OK.
sagara: Ik hou ook van Visual Kei.
Oni: Dus het is misschien verschillend voor de Japanse fans en de fans buiten Japan, maar dat is OK.

AVO Blog: In september brachten jullie een mini-album uit genaamd INFINITY. Ook hebben jullie net een muziekvideo van dit mini-album online gezet. Hebben jullie al plannen voor een nieuwe release?
Oni: Wordt vervolgd.
Iedereen: *lacht*
Oni: We zijn het nu aan het maken.
sagara: We zijn ons nu aan het voorbereiden, wanneer er tijd is tijdens deze tour in Europa. Maar misschien na de tour.

AVO Blog: Dus jullie zijn nu bezig me nieuwe muziek?
sagara: We maken altijd nieuwe liedjes. En dan praten we erover: “Hoe denk je hier over?” “Ja, dat klinkt goed.”

AVO Blog: Dus als jullie een goede liveshow achter de rug hebben, dan hebben jullie inspiratie voor nieuwe muziek?
sagara: Ja!
Oni: Ja!

AVO Blog: Dat is interessant!

AVO Blog: Geef je een voorkeur aan emotie uitdrukken door middel van lyrics of melodie of juist andere aspecten van het spelen van muziek?
Oni: Lyrics. Sommige liedjes zijn anders. Bij het ene liedje wordt emotie door middel van sound gebruikt, bij een ander juist door lyrics.

AVO Blog: Zijn er liedjes van GangLioN die een speciale betekenis hebben voor jullie? Indien ja, welke is dat en waarom?
ViVi: Dearness van het mini-album INFINITY. Omdat de tekst over mijn vader gaat.
ebi: Distance van INFINITY. Vorig jaar mei kwam ik in de band. Dus ik ben een nieuwe bandlid. Dit liedje is het eerste liedje die ik samen met de rest gemaakt hebt. Dus het is speciaal voor mij.
sagara: One Feel. Ik heb dit liedje geschreven. Ik dacht over onszelf en schreef de lyrics. Daarom vind ik dit liedje leuk.
Oni: Ik hou van elk liedje, dus het is moeilijk om te kiezen. Maar ik vind Distance leuk. De sound producer van het mini-album INFINITY is Yuyoyuppe, hij maakt de muziek voor Hatsune Miku. Ik ben een grote fan van hem. Dus wanneer we begonnen met INIFINITY waren we aan het praten met elkaar en vroegen we onszelf af: “Wie is een goede persoon voor een sound producer?” Dus ik dacht aan Yuyoyuppe. Hij doet nu de productie voor BABYMETAL. Dus zijn sound is goed. Hij maakt zijn eigen sounds en ik hou de sound van INFINITY.

AVO Blog: We weten dat Oni een dansou model is. Waarom koos je dit om te doen?
Oni: Ik ben een model voor het magazine KERA. Toen ik op de middelbare school zat droeg ik de kleding die voorkwam in KERA. Ik hou van de mode in KERA. Wanneer ik begon met GangLioN, waren er alleen maar mannelijke fans. Ik wilde vrouwelijke fans kennis laten maken met GangLioN. Dus toen ik werkte in Harajuki, werd ik gescout voor het magazine. Het was goed voor de band en voor mij en ik besloot een model te worden.

AVO Blog: Is de rest van de band geïnteresseerd in mode?
Iedereen: Ja!

AVO Blog: En was is jullie favoriete modemerk?
sagara: Ik vind het merk RNA Media leuk.
emi: Ik hou van normale kleding.
ViVi: Ik hou van kleding in de kleuren zwart en paars.

AVO Blog: We zijn aan het eind van het interview. Hebben jullie nog een bericht voor de Nederlandse en Belgische lezers van onze website?
Oni: Ik heb recentelijk de website van AVO bekeken. Ik las over het bericht voor de fans die jullie hebben gedeeld. We zijn erg blij dat er fans zijn in Nederland en Belgie. Dus vandaag kunnen we spelen in Nederland. We kijken er naar uit om jullie te zien. Dankjewel!
sagara: Ik ben zo blij om hier in Nederland te zijn. Het was één van mijn dromen om hier te zijn. Het meest leuke ervan is dat ik hier kan zijn met mijn band en onze liedjes kunnen spelen. Het maakt mij enorm blij om fans te hebben. Ik wil jullie vragen om naar onze liedjes te luisteren op YouTube of iTunes. En ik wil weten hoe jullie gevoelens zijn over onze liedjes. En op een dag wil ik jullie ontmoeten in onze show.
emi: Ik dacht niet dat ik hier kon spelen in Europa. Ik wil tegen de fans zeggen: Ik hou van jullie.
ViVi: Ik druk mijn gevoelens en emoties uit door te drummen. Ik speel met veel liefde en ik hoop dat iedereen dat kan voelen.
Iedereen: Ik ook!

Ik wil graag GangLioN bedanken voor hun tijd voor het interview. Ook wil ik de manager Tsunemasa Ohmori en Crosslight Global Entertainment bedanken voor de mogelijkheid van dit interview. Ook wil ik Léonie (Shizu) bedanken voor haar hulp tijdens het interview. Wil je meer te weten komen over de band, bekijk dan de officiële Engelstalige website!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?