Nagareda Project naar Abunai! 2015

De organisatie van Abunai! heeft bekend gemaakt dat de muzikale gasten voor dit jaar niemand minder dan de heren van Nagareda Project zijn! Nagareda Project is een mysterieuze gemaskerde rockgroep bestaande uit 4 bandleden. De zanger is Yutaka Nagareda, gitarist Jun Anazawa, bassist Ryuji Momoyama en drummer Masahiro Kurikawa.

Nagareda Project naar Abunai! 2015

Nagareda Project begon op YouTube en werd al snel populair. Ze zijn gespecialiseerd in het coveren van anime liedjes, waar zij vaak de vrouwelijke zangstemmen aanpassen tot mannelijke zangstemmen. Daarnaast hebben ze ook eigen liedjes gemaakt.

In 2010 debuteerde de groep met een eerste single gevuld met anime covers. In de jaren na hun eerste release groeide de populariteit van de groep. Het komt niet veel voor dat een coverband zo groot succes wordt in de Japanse muziekwereld. Nagareda Project trad in 2013 op Connichi en komen nu twee jaar later naar Nederland.

29 april bracht de band de CD Triage uit, met het openingslied Triage voor de TV anime Triage X in samenwerking met Keiko Kuragosha.

Voor deze groep is het de eerste keer om in ons koude (hopelijk op dat moment wel wat warmer dan nu) kikkerlandje op te treden. De gemaskerde mannen treden op de zaterdagavond op en je hoeft geen extra kaartje te kopen naast je vaste entreeticket (Weekend of Zaterdag) om dit concert bij te wonen! Abunai! 2015 vindt dit jaar plaats van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus in NH Koningshof in Veldhoven. Thema van dit jaar is Sugar, Spice and Everything Nice.

Bron: Abunai!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?