Eerste editie SQUEEKERS in Rotterdam

Op zaterdag 27 juni zal de allereerste editie van SQUEEKERS van start gaan in Rotterdam. Dit gloednieuwe evenement, georganiseerd door M.O.I.S.T, draait volledig om eigen creativiteit en gezelligheid.

squeekers

Wie SQUEEKERS bezoekt kan zich aan een knusse conventie verwachten. Het evenement richt zich volledig op het talent en de creativiteit van de bezoekers en dat in een comfortabele, huiselijke sfeer. Maar mocht je nu gewoon zin hebben in een gezellige middag dan ben je ook meer dan welkom! SQUEEKERS zal verschillende activiteiten, workshops, wedstrijden en lezingen geven, er is dus van alles te doen!

Hou jij ontzettend veel van manga lezen? Dan ben je helemaal op je plek in het speciale manga hoekje. Hier kan je lekker relaxen en je favoriete manga lezen. Er zullen manga aanwezig zijn in het knusse hoekje maar natuurlijk mag je ook je eigen manga meenemen. Ook is er de gelegenheid om manga te ruilen met anderen of om manga te kopen. En heb je nu wel is dat je in je favoriete manga het perfecte paar tegenkomt? Doe dan mee met de php test waar je kunt kiezen uit verschillende personages en deze samen kunt shippen (komt van het woord relationship). De test laat zien of de ship goed is, dan zal je ship zeilen. Past de ship niet bij elkaar? Dan zal je ship dalen! Er zijn zelfs leuke prijzen te winnen!

Altijd al willen weten hoe je de schattige stijl van anime tekenen, chibi , onder de knie kan krijgen? Doe dan mee met de workshop van Circle Thissy-Doujinshi’s Yuna en leer tijdens de workshop hoe je chibi’s moet tekenen. Natuurlijk kan je ook mee doen om je skills te verbeteren en nieuwe technieken te leren.

Naast deze leuke activiteiten bovengenoemd heeft SQUEEKERS ook een aantal wedstrijden waar men aan kan mee doen. Hou je ontzettend veel van tekenen? Dan kan je je aanmelden voor de Fanart wedstrijd. Tijdens het evenement krijgen de deelnemers een envelop met daar in een thema. Hierna krijgt men 45 minuten om een prachtige fanart te maken binnen het genoemde thema. Ben je nou niet zo goed in tekenen maar loop je vaak te fantaseren over je favoriete personages in een verhaal? Dat ze doen wat jij wilt dat ze doen? Doe dan mee met de Fanfiction wedstrijd. Ook hier krijgen de deelnemers een envelop. Hierin zit een thema en drie objecten. Deze vier dingen moeten verwerkt zitten in je verhaal. Je krijgt voor de fanfiction wedstrijd een uur de tijd om een geweldig verhaal te schrijven en hierna moet hij worden ingeleverd. Ook zal er nog een andere wedstrijd plaatsvinden, namelijk de wedstrijd zoetigheid versieren. Tijdens deze wedstrijd zet men alles op alles om verschillende cookies en cupcakes zo mooi mogelijk te versieren! Heb jij decoratie skills en hou je van lekkers? Aarzel dan niet om mee te doen met deze verukkelijke wedstrijd.

Aan het einde van de dag worden voor de wedstrijden de winnaars gekozen! Wil je graag meedoen? Dan kan je je aanmelden via een contacformulier of op SQUEEKERS zelf.

En als laatste zullen er ook nog twee panels gehouden worden. Namelijk die van The Iwatobi Swim Team! 50% van de Free! Cast en Dansou groep The Gentlemen’s League. Tijdens de panel van The Iwatobi Swim Team! Zullen de castleden al jouw vragen beantwoorden tijdens de Q&A die gehouden zal worden! De panel van The Gentlemen’s League zal wat meer informatief zijn. De leden zullen namelijk een lecture geven over de Japanse Fashion Style genaamd Dansou. Hierin vertellen zij hoe je het beste kan beginnen, geven ze verschillende tips en tricks en beantwoorden natuurlijk iedereens vragen! Neem dus zeker een kijkje bij beiden panels!

Om de sfeer op SQUEEKERS wat creatief en huiselijk te houden hebben zij er voor gekozen om op dit evenement geen dealers neer te zetten. Wel is er de gelegenheid om manga te kopen in het manga hoekje en zal het Honey Garden Maid Café zorgen voor allerlei lekkers te eten en te drinken!

Kortom, SQUEEKERS zit vol met leuke activiteiten voor de creatieve geest. Een echte must om te bezoeken voor de Otaku en fan-fiction liefhebber.

Tickets voor SQUEEKERS zijn verkrijgbaar ia de website, aan de deur of je kan winnan via hun Facebook acties. Een ticket kost je € 10,- plus € 1,50 servicekosten. SQUEEKERS zal plaatsvinden in Rauwenhoffstraat 39 (in een oude school) in Rotterdam. Het gehele evenement start om 12:00 en zal rond 18:00 / 19:00 uur afgelopen zijn.

bron: SQUEEKERS

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?