Japanse zondag Oranjerie Den Helder: 15 jaar Japanse Tuin

japansezondag_oranjerie2015Op 21 juni 2015 opent Oranjerie De Groene Parel opnieuw haar tuinen voor een heuse Japanse zondag en lelie tentoonstelling. Het belooft opnieuw een fantastisch evenement te worden.

De Oranjerie, die trouwens in het centrum van de stad ligt, heeft niet alleen een schitterende collectie aan kleurrijke tropische planten, maar ook de grootste Japanse tuin met stromend water in Nederland. Schildpadjes en koikarpers fleuren de vijver verder op terwijl de Palmkas bezoekers op vlinders en vogeltjes trakteert. Naast een bezoek aan de tuin, zullen er ook tal van workshops zijn. Zo verzorgt Ishokan Kyudo workshops met Gummi Yumi in de Japanse tuin en daarnaast ook Misogi Massage met Young Living Essential Oils in de Japanse Kas, maar is meesterchef Taji natuurlijk ook weer van de partij met zijn vermaarde sushi-workshop. Verder kunnen bezoekers zich verwachten aan allerlei demonstraties en een markt met Japanse producten.

De Japanse zondag staat in het teken van de viering van 15 jaar Japanse tuin. Ter ere van het 15-jarig bestaan is er een Shinto priester aanwezig die een speciale vieringsceremonie zal uitvoeren. Ook is er een expositie van kimono’s, en modellen van typisch Japanse tempels, die speciaal voor dit bijzondere jubileum zijn te leen van de Japanse ambassade in Den Haag. Personeel van de ambassade is aanwezig om vragen over Japan en zijn cultuur te beantwoorden.

Tijdens de Japanse zondag zal er weer speciaal actie worden gevoerd voor het Japanse kustplaats Rikuzentakata. Deze plaats werd als een van de zwaarste getroffen door de Tsjunami-ramp van 2011. Het stadje dat bijna 2000 inwoners verloor moet bijna geheel opnieuw worden opgebouwd. De Oranjerie houdt een doorgaande actie om uiteindelijk in Rikuzentakata een klein parkje met een aantal vlinderstruiken aan te leggen. De leden van het Helderse Innerwheel zullen eigen gemaakt gebak verkopen waarvan de opbrengst bestemd zal worden voor de aanleg van het parkje.

De Japanse zondag start om 12:00 en kost zo’n € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen tot en met 12 jaar. De tuin kan je vinden in de Soembastraat 83 in Den Helder op nog geen 5 minuten wandelafstand van het NS-station. Voor meer informatie kan steeds gebeld worden naar het nummer (+31)223-614206 of kan je de officiële site van de Oranjerie bezoeken. De lelie tentoonstelling loopt tot en met zondag 5 juli.

Bronnen: Facebook Oranjerie De Groene Parel, Officiële site, Botanischetuinen.nl en Ishokan

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?