Weinig Japanners tevreden over hun uiterlijk

Japan, het land van kawaii-fashion, sailor-outfits en knappe hosts. Overal waar je kijkt in grote steden als Tokyo, vindt je prachtige stijlen, nette dames en heren en fashion statements waar Parijs jaloers op mag zijn. Echter, ondanks al dat fraaie uiterlijke vertoon blijkt een heel groot deel van de mensen in het Land van de Rijzende Zon niet echt tevreden te zijn met hoe ze eruit zien.

Een studie, onlangs uitgevoerd door het Duitse marktonderzoek-bedrijf GfK, onderzocht hoe tevreden zo’n 270.000 mensen ouder dan 15 in wel 22 landen wel niet waren met hun uiterlijk. Het zal je misschien verbazen, maar terwijl Mexico de leiding neemt met meer dan 70% tevreden gezichten, bungelt Japan onderaan de ladder met slechts 26%. Erger, zelfs 38% van de ondervraagde Japanners zou zelfs niet tevreden zijn. Maar waarom?

De site RocketNews24 denkt een idee te hebben. Aangezien in Japan veel aandacht en geld wordt besteed aan uiterlijk en er heel wat regeltjes zijn om na te leven, zijn mensen misschien veel kritischer over hoe ze eruit zien. Of ligt de lat in Japan gewoonweg hoger? Wie zal het zeggen? Natuurlijk kan het ook altijd zijn dat de ondervraagde Japanners uit beleefdheid hun eigen schoonheid vaker gingen relativeren.

Wat denken jullie dat de reden kan zijn?

Nederland was geen onderdeel van de studie, maar we gokken op ongeveer 60% tevredenheid en ongeveer 11% niet tevreden.

Bronnen: RocketNews24GfK resultaten 

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?