Solo-expositie Yuta Segawa in Galerie Iroha

Momenteel loopt de solo-expositie van Yuta Segawa in Galerie Iroha in Dordrecht. Er zal onder andere zijn miniatuurkeramiek te zien zijn die ontstaan is uit een experimentele fase waarbij hij zocht naar de limieten van ‘menseigen’ technieken gedurende zijn tweejarige studie aan de University of Arts in Londen. Tijdens deze expositie is ook het maakproces met zijn voeten te zien op een beeldscherm.

YUTA-SEGAWA-iroha

Yuta Segawa (Shizuoka, 1988) woont in Londen en studeert voor zijn Masters aan de afdeling Designer Maker, University of the Arts in Londen. Hij is daarvoor in 2011 afgestudeerd aan de afdeling Industrial, Interior and Craft Design, Musashino Art University in Tokyo en is in dat jaar ook in China geweest voor zijn stageopdracht bij het bedrijf Pottery Workshop in de afdeling Design Studio in Jingdezhen in China. Nu woont en studeert Yuta in London om zijn werk verder te ontwikkelen en zijn concept richting miniatuur keramiek te versterken.”

Segawa over zijn werk: “Mijn recente werk is het maken van zeer kleine potjes. Als ik vertel over het proces van het maken van objecten in miniatuur keramiek en mijn gevoelens bij dat werk dan moet ik terug gaan naar mijn opgedane ervaringen in Jingdezhen in China in 2011.”

De expositie zal lopen tot en met zondag 28 juni. Galerie Iroha is geopend op donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 en eerste en laatste zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De galerie is te vinden aan de Voorstraat nummer 487 in Dordrecht.

Bron: Galerie Iroha

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?