Anime review: Owari no Seraph (Seraph of the End)

This post is also available in: English

Owari no SeraphDe eerste keer dat ik die naam zag vallen was toen ik een lijst afging voor anime in de lente van 2015. Aan de beschrijving te lezen was het wel interessant, maar was niet echt overgehaald.  Niet veel later kwam ik erachter dat deze anime door dezelfde studio als Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) gemaakt zou worden. Goed, misschien verdient deze anime een kans. Maar ik ben bang dat er hier en daar wat in voor komt van Shingeki no Kyojin.

Waar gaat Owari no Seraph dan over?

Op een dag, een raar virus belandt in onze wereld die elk mens dood die geïnfecteerd raakt. Maar dat geldt niet voor de kinderen van 13 jaar of jonger. Ongeveer op hetzelfde moment infiltreren vampiers de mensenwereld en maken van de overgebleven kinderen hun slaaf, zogenaamde ‘’lifestocks’’. Onder deze kinderen is Hyakuya Yuuichirou, een wees die met andere kinderen in een weeshuis woont, het Hyakuya weeshuis.

Eén van de andere kinderen is Mikaela Hyakuya waar hij het uiteindelijk wel mee kan vinden. Maar Yuuichiro durft mensen niet dichtbij hem te laten komen en doet alsof het hem niks scheelt. Yuuichiro heeft echter een doel vastgesteld na alles wat er gebeurd is. Hoewel hij de capaciteiten niet heeft wilt hij alle vampiers doden zodat ze boeten voor wat ze gedaan hebben. Hij droomt ervan om ze een voor een allemaal te vermoorden.

Voor diegene die graag van tags houden, Owari no Seraph valt onder de tags Drama, Shounen, Vampire en Supernatural. Al vind ik Shounen niet helemaal kloppen toen ik eenmaal de anime afgekeken had.. Het neigt meer naar een Shoujo anime..

In de eerste aflevering greep de anime mij al in 30 seconden. Ik kreeg kippenvel, en alleen het virus sloeg toe en de vampiers wandelden binnen in die seconden. Ook de OST viel mij op, het klonk erg goed. Het begin is er! Nadat ik de eerste aflevering had afgekeken kon ik de conclusie trekken dat ik deze wel wilde volgen. Merkwaardig was echter dat alles wat ik net hierboven verteld heb in 1 aflevering gebeurd, plus wat extra’s waardoor je verder wilt kijken. Ik had verwacht dat dat wel wat tijd zou innemen, blijkbaar dus niet! Wat was de anime van plan..?

In de volgende aflevering gaat het verhaal verder, hier en daar grote hints hoe het verder gaat. De anime is op vele punten erg voorspelbaar. Erg jammer, maar het is zo gemaakt dat je toch verder wilt kijken wat weer heel erg goed gedaan is. Misschien heb ik ook zwakte voor het design van de personages, die zeker niet slecht is, het is zelfs heel aantrekkelijk. De animatie in Owari no Seraph is prima en stoort niet, alleen op sommige momenten kon de actie wel beter. Met alleen stilstaande beelden en gegil red je het niet.

De laatste aflevering lijkt een start te zijn van een nieuw hoofdstuk en er schuilt wat gaande te zijn waar niemand wat van weet. Wat is er toch gaande in Owari no Seraph?! Niet getreurd! In oktober van dit jaar komt seizoen 2 alweer!

Owari no Seraph is naast Engelse ondertiteling ook in de Engelse dub te bekijken!

Studio: Wit Studio
Start uitzending: 4 April 2015
Aantal afleveringen: 12
Verhaal: 80/100
Personages: 90/100
Animatie: 70/100
Muziek: 80/100

Score: 80/100

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

6 gedachten over “Anime review: Owari no Seraph (Seraph of the End)

 • 25 juni, 2015 om 20:11
  Permalink

  Heb met plezier naar dit seizoen gekeken, tuurlijk hier en daar voorspelbaar. Maar ik heb mij er niet zo heel erg aan gestoord!

  Reactie
  • 27 juni, 2015 om 10:04
   Permalink

   Sommige vinden dan voorspelbare juist niet leuk, daarom had ik het er maar eventjes bij vermeld ;) Ik heb mij er ook niet aan gestoord, hebben ze goed gedaan!

   Reactie
 • 26 juni, 2015 om 20:39
  Permalink

  Ben nog van plan om te kijken, maar moet er nog zoooveel zien xD

  Reactie
  • 27 juni, 2015 om 10:05
   Permalink

   Ik zou deze dan toch wat hoger op je lijstje zetten. Ben benieuwd wat je ervan vindt! Bedankt voor je comment!

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?