Eerste officiële sponsoren voor Tokyo 2020 aangekondigd

tokyo2020dorpMet trots kan het team achter de Olympische Spelen in Tokyo in het jaar 2020 haar eerste, officiële sponsoren aankondigen. De twee zijn beiden luchtvaartmaatschappijen. All Nippon Airways Co. (ANA) en Japan Airlines Co. (JAL) zullen een van de grotere hoofdsponsoren worden hoe het er nu naar uit ziet en bovendien zullen ze in de categorie ”Passenger air transportation services” vallen binnen de Spelen. Deze categorie wordt later nog verder opgebouwd.

ANA is ontzettend trots dat ze officiële partners zijn van Tokyo 2020. De luchtvaartmaatschappij bestaat al sinds 1952, heeft 72 internationale vliegroutes, ongeveer 240 vliegtuigen en is daarmee de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan. De voorzitter van van ANA vertelde in een interview dat de maatschappij geloofd dat sport mensen hun dromen en hoop stimuleert en daarmee hoopt de maatschappij ook dat zij velen atleten maar ook gasten zullen mogen overvliegen naar Tokyo tijdens de Spelen. ANA zal een belangrijke rol gaan spelen wat betreft de luchtvaart tijdens de Spelen. Waarschijnlijk zullen bijna alle medewerkers van ANA ingezet worden tijdens de Spelen vanwege de verwachtte drukte.

Luchtvaartmaatschappij JAL heeft al eens eerder een belangrijke rol gespeeld tijdens de Olympische Spelen. De maatschappij bestaat al sinds 1951 en was de eerste Japanse luchtvaartmaatschappij die internationale vluchten besloot te maken in 1954. In 1964 hadden ze een belangrijke rol voor de Olympische Spelen in Tokyo. JAL vloog toen het Olympische vuur van Athene naar Okinawa zodat het vervolgens naar Tokyo kon worden gebracht. Sinds 1964 sponsort JAL eigenlijk altijd wel de nationale teams van Japan. Als officiele partner van de Spelen zal JAL er naar streven om elke voorziening wat betreft transport zo aangenaam mogelijk te maken voor zowel de gasten als de athleten met hun beste service die de Japanners ook wel Omotenashi noemen. Omotenashi is een Japanse stijl van gastvrijheid en JAL biedt dit aan aan haar reizigers. JAL maakt vaak ook donaties aan de officele sportteams van Japan en is van plan om dat tijdens tokyo 2020 ook weer te proberen.

Bron: Tokyo 2020, Paralympic.org, Kyodo News

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?