10 artiesten die je niet mag missen op HYPER JAPAN 2015

HYPER JAPAN 2015Eerder plaatste ik al een ‘10 dingen‘ artikel over HYPER JAPAN 2015, maar negeerde ik de muziek. Dit had te maken met de hoeveelheid artiesten die naar HYPER JAPAN gaan, het is vergelijkbaar met Japan Expo in Parijs, waardoor besloten is dat het een eigen artikel verdient!

Dit jaar vindt het festival plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli in de O2 in Londen.

1. VANIRU

Als je AVO al een tijdje volgt, zal het je niet heel verbazen dat het op nummer 1 staat. VANIRU is weer terug in Europa en treedt alleen op tijdens HYPER JAPAN, hier speelden ze in 2013 ook al. Laatst kwam de band nog met een album, Masquerade of Cosmic, maar tot op heden heeft de band nog niet echt een grote tour gepland staan in Europa. Wie weet komt dat binnenkort nog eens!

2. Eir Aoi

Eir Aoi wordt de koningin van de anime song hits genoemd, als je een reguliere kijker bent van anime, is de kans groot dat je één van haar catchy pop/rock tunes hebt gehoord. Fate/Zero, Mobule SUIT Gundam AGE en Sword Art Online, om een aantal te noemen! Voor Eir Aoi is het de eerste keer dat ze in het Verenigd Koninkrijk zal optreden. Ze zal vrijdag en zaterdag optreden op de HYPER Live! stage.

3. Dempagumi.inc

De meiden van idol groep Dempagumi.inc komen naar HYPER JAPAN voor optredens op de zaterdag en zondag. Alle meiden zijn ‘hardcore otaku’, als het gaat om games, anime, manga of cosplay. Ze begonnen als performers in het welbekende idol live house Dear Stage. Nu zijn ze internationaal erg groot en hebben ze inmiddels in Azie en de Verenigde Staten mogen optreden. Naast het optreden zal er een interessante kunstinstallatie te vinden zijn in de HYPER Gallery met een thema rondom de groep. Een unieke kans!

4. Speciale live showcase van Yoshiki x Toshi (X JAPAN)

Zaterdag 11 juli zullen de heren Yoshiki en Toshi van de welbekende band X JAPAN een optreden geven op het HYPER Live! Stage. Het gaat om een un-plugged optreden en ze zijn van plan om het publiek van HYPER JAPAN flink te verrassen. Ook is er een X JAPAN stand, waarbij Yoshiki’s geliefde kristallen drumset te bewonderen zal zijn.
hyperjapan_xjapan_showcase

5. ONE NOT’E

ONE NOT’E was afgelopen april nog in Europa met optredens in Frankrijk en Duitsland, nu komen de heren naar HYPER JAPAN (en niet eens voor het eerst!) voor een aantal optredens. ONE NOT’E zal optreden op de zaterdag en zondag!

6. Die Milch

De dames in lolita kleding, Coco en Mocha, zijn geen onbekenden in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Tsjechië en Vietnam. De combinatie van hun kleding, de personages als levende poppen en hun verfrissende muzikale stijl waarin klassiek, pop, electro en goth gemixt worden maakt het geheel van Die Milch interessant.

7. LOST ASH

Deze band werd als eerste aangekondigd als live artiest door HYPER JAPAN en mag niet vergeten worden om in het lijstje gezet te worden! De visual rockers hebben met HYPER JAPAN hun eerste stap buiten Azië gezet, wie weet komen de heren straks terug met een tour door Europa!

8. ILU GRACE

Iets wat ik niet heel vaak terugzie en hoor op Japan gerelateerde evenementen in Europa is Japanse R&B. Tijdens HYPER JAPAN 2015 zal het duo ILU GRACE optredens geven, namelijk op de vrijdag en zaterdag. In 2010 gestart door zangeres en songwriter Ayane en drummer Kazu. Per toeval kwamen ze erachter dat ze beide uit de Miyazaki prefectuur komen. Sinds ze samenwerken proberen ze hun eigen originele muzikaliteit geworteld in de R&B buiten Japan na te streven.

9. Hibiki Ichikawa en Akari Mochizuki

Traditionele Japanse muziek wordt ook niet vergeten in het lijstje! Hibiki Ichikawa en Akari Mochizuki hebben al eens opgetreden op HYPER JAPAN, nu komen ze weer eens de bezoekers verblijden met enka en minyo liederen. Het optreden zal vrijdag plaatsvinden. Hibiki Ichikawa is de enige professionele trsugara shamisen speler. Hij heeft mogen optreden op diverse festivals en formele gelegenheiden, waaronder voor de Japanse Keizer. Akari Mochizuki zingt al sinds ze 3 jaar is. Ook zij heeft op diverse gelegenheden mogen zingen als enka en minyo zangeres. Ze is erg gepassioneerd en dat is te zien in de video van HYPER JAPAN 2013!

10. JAPAN NIGHT tijdens HYPER JAPAN

En als deze lijst artiesten al niet genoeg waren, heeft HYPER JAPAN in samenwerking met JAPAN NIGHT, een internationaal J-Rock evenement, een heuze JAPAN NIGHT georganiseerd die zal plaatsvinden tijdens HYPER JAPAN. Ariesten als VAMPS, [Alexandros], OKAMOTO’S en Ling tosite sigure zullen optreden in Indigo, deze is te vinden in de O2. De optredens vinden plaats op 10 en 11 juli vanaf 19.00 uur. VAMPS zal op beide dagen spelen, evenals [Alexandros]. OKAMOTO’S speelt op 10 juli en Ling tosite sigure op 11 juli. Je kan bij aankoop van je kaartje voor HYPER JAPAN korting krijgen voor JAPN NIGHT! Dan moet je wel JAPAN NIGHT toevoegen bij jouw aankoop, nadat je je HYPER JAPAN tickets hebt gekozen.

Japan-Night_HJ2015

Maar dit is natuurlijk niet alles. Alle artiesten die gaan optreden tijdens HYPER JAPAN 2015 zijn hier te vinden! Kaartjes voor het evenement zijn nog steeds online verkrijgbaar!

Bron: HYPER JAPAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?