Japan’s allereerste robot huwelijk

Terwijl heel veel mensen groot feest vierde over het feit dat het homohuwelijk legaal is in alle staten van de Verenigde Staten, werd er een stapje verder gezet in Japan. Daar vond namelijk Japan’s eerste robot huwelijk ceremonie plaats!

japan-robot-wedding-marriage-frois-roborin-tokyo-1

De gelukkige twee waren Frois (Gemaakt door Maywa Denki) en Yukirin (een android lookalike van AKB48 Yuki Kashiwagi). De ceremonie vond plaats in Aoyama Cay in Spiral in centraal Tokyo.

De niet-bindende ceremonie was een gebeurtenis (zogenaamde Robo-kon, kon komt van kekkon en betekent bruiloft), geproduceerd door Maywa Denki (die kennen wij ook van de Otamatone) en Takayuki Todo (die maakte de lookalike android). Een handvol gelukkigen konden de ceremonie bijwonen, al moesten ze eerst wel ¥10,000 (dat is ongeveer €72,-) ervoor neertellen, en zagen de twee het jawoord zeggen.

En zoals te zien in de video waren Aldebaran en Softbank’s robot Pepper ook aanwezig om de gasten te vermaken. Al met al was de ceremonie niet veel anders dan wij eigenlijk gewend zijn met een loopje door het gangpad, een cake, Pepper als ‘priester’ en zelfs een kus!

Bron: RT

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?