10 dingen die je niet mag missen op Atsusacon 2015

Over anderhalf week is het dan eindelijk zover: Atsusacon opent opnieuw de deuren en deze keer in Gent (BE)! De conventie is 5 jaar en dat mag geweten zijn. De indrukwekkende lijst aan activiteiten is prachtiger dan ooit, maar maakt het altijd wel even handig om alvast een lijstje te maken van de dingen die je zeker niet wil missen. Kan je niet kiezen? Geen nood! Wij helpen alvast een handje met onze eigen lijst van 10 dingen die je niet mag missen op Atsusacon!Atsusacon

1. Fansub Panel

Iedere anime-fanaat onder ons is de groep mensen die onze favoriete titels van vertalingen voorzien ontzettend dankbaar. De tijd en liefde die ze in de ondertiteling stoppen, zorgen ervoor dat we allen van series kunnen genieten die anders misschien wel niet buiten Japan beschikbaar zouden zijn. Maar hoe gaat fansubbing in zijn werking? Het Fansub panel geeft hier maar al te graag een antwoord op.

mikaru2. MIKARU met zijn soloproject G.L.A.M.S

MIKARU is nu echt nergens meer uit weg te denken. Terwijl de Japanse Rocker een week voor Atsusacon nog in Nederland zijn soloproject op ons loslaat, is het op 18 juli eindelijk aan België! Mis deze kans dus zeker niet!

3. Cosplay Craftsmanship Competition

De outfits die cosplayers met uiterste precisie in elkaar zetten, zijn steeds weer een streling voor het oog. Steek je zelf graag de handen uit de mouwen om je eigen kostuums vorm te geven? Of ben je eerder een stille bewonderaar van deze kunstwerken? Dan moet deze wedstrijd zeker ook op jouw To-Do lijstje komen te staan.

4. Crossplay Panel: Female-to-Male en Male-to-Female

Crossplayers worden op heel wat conventies nog steeds nagestaard en vreemd bevonden. Nou, als je het ons vraagt, mag daar best verandering in komen! Vandaar ook dat deze panels op onze ’10 dingen’-lijst staan. Dus ben je wel nieuwsgierig naar hoe je je met gemak om kan toveren in het andere geslacht? Zet dan koers naar de Crossplay Panel naar keuze!

5. Het maken van Cosplay Props

Een cosplay is niet af zonder de juiste props. De Thermoplasten Workshop van Minque leert je stap voor stap hoe je leuke dingen kan maken met worbla en andere warmtegevoelige plastics.

6. Culturele Lezing: Shironuri

Ooit van Shironuri gehoord? Deze prachtige fashion-stijl werd 6 jaar geleden opnieuw leven ingeblazen door de Japanse mode-sensatie Minori. Met haar gezicht helemaal in het wit en uitgedost in zweverige jurken, lijkt ze heel vaak een prachtige spookachtige verschijning. De lezing laat gasten op Atsusacon deze stijl in haar pracht en praal kennen en biedt zelfs make-up tips en tricks om Shironuri zelf uit te testen.

7.  Culturele Workshop: Kyaraben

Je eten is zoveel lekkerder als het eruit ziet als één van je favoriete personages. Tijdens de Kyaraben (‘character bento’) workshop leer hoe je zelf je lunchbox op kan vrolijken met een leuk personage! Dit jaar gaat organisator Tokyo Doll voor Domo-kun, de mascotte van de Japanse televisiemaatschappij NHL. Na de workshop kan je de bento gewoon mee naar huis nemen en lekker oppeuzelen. Wie deel wil nemen, dient een afzonderlijk ticket bij te kopen aan de infostand.

domo8.  Shogi

Shogi is een Japans strategisch bordspel uit dezelfde familie als Westers en Chinees schaken. Net als in het schaken dat we in Nederland kennen, probeer je in Shogi met behulp van je pionnen en troepen de tegenstander te verslaan. Echter heb je in Shogi een grotere verscheidenheid aan stukken, kunnen er heel wat promoties krijgen en kan je veroverde stukken zelfs zelf gebruiken! Shogi Gent geeft iedereen op Atsusacon de mogelijkheid om het spel te leren spelen tijdens hun workshop, waarna je je opgedane kennis tegen andere spelers kunt testen.

9. Bujinkan

De Bujinkan is een internationale organisatie gespecialiseerd in negen verschillende ‘ryūha’ in de Japanse gevechtskunsten. Deze ryūha, of leerscholen, worden vaak wel eens geassocieerd met ninjutsu. Ze zijn echter ook gebaseerd op historische samoerai technieken! Bujinkan Doho Gent verwelkomt je in de wereld van deze sporten met demonstraties en een workshop.

10. Attack of the Oni

Deze konden we natuurlijk niet laten liggen. Jaha, Nippon Zasshi organiseert een eigen ‘Hunt’ met deze Japanse variant op ‘Weerwolven Van Wakkerdam’. In het spel worden deelnemers opgedeeld als stedelingen en aanvallers (Oni in dit geval). Tijdens nachtfases kunnen de Oni mensen ‘doden’ en dus is het aan de stedelingen om tijdens dagfases uit te vissen wie er nu de Oni zijn. Fun verzekerd!

Dit is nog maar een kleine greep in het uitgebreide pakket aan wedstrijden, games, eten, workshops en lezingen die de conventie te bieden heeft! Wil je weten wat er nog allemaal te beleven valt? Rep je dan vandaag nog naar de officiële Activiteiten-pagina!

map icc gent

Atsusacon wordt gehouden in het ICC in Gent in het weekend van 18 en 19 juli. Het gebouw ligt op wandelafstand van het Gent Sint-Pieters Station. Zaterdag blijven de zalen open zijn tot middernacht, terwijl zondag de deuren om 18:00 sluiten. Op beide dagen begint de pret om 10:00. Kaarten voor deze fantastische conventie kosten zo’n €20,- voor de zaterdag, €17,- voor zondag of €26,- voor een volledig weekend. Afspraak op Atsusacon!

Bron: Atsusacon

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?