JICC Japanse ambassade in België geopend met kunst tentoonstelling

Het Japan informatie en cultureel centrum (JICC) van de ambassade van Japan in België werd afgelopen 11 juni heropend. Tijdens de officiële opening werd het werk van drie verschillende artiesten getoond aan het publiek.

Tijdens de opening werd speciaal het werk getoond van drie verschillende artiesten waaronder de Belgische fotograaf Jean Lambert, de Japanse porselein verfster Kaori Nakamatsu en de Belgisch/Japanse interieur designer Jun Gobron. De drie artiesten hielden elk hetzelfde thema aan, namelijk vriendschap en samenwerking om zo de band aan te tonen tussen Japan en België. Ook staat het thema voor de samenwerking van Japan met Europa in het algemeen.

Foto's door Jean Lambert
Foto’s door Jean Lambert

Porselein verfster Kaori Nakamatsu is een kunstenares die zich vooral bezig houdt met de Europese schilder technieken die zij toepast op haar porseleinen werken. In 2000 hield ze haar allereerste tentoonstelling in Tokyo en in 2013 had ze haar eerste tentoonstelling in Europa, namelijk in Parijs. Naast dat Kaori porselein beschildert houdt ze zich ook bezig met speciale lessen geven op haar eigen school genaamd “KAORI NAKAMATSU PORCELAIN PAINTING SCHOOL” in Tokyo.

Jun Gobron werd geboren in Namibië en is half Japans/Frans. Hij volgde vroeger de studie voor economie in Brussel maar besloot later om dit op te geven en zo zijn passie voor design verder te ontwikkelen. Zo ging hij de studie voor interieur architect volgen en maakt sindsdien allerlei verschillende maar vooral unieke designs voor interieur.

Interieur design door Jun Gobron
Interieur design door Jun Gobron

De Belgische fotograaf Jean Lambert is een fotograaf die zich heeft gespecialiseert in het fotograferen van architectuur, interieur en landschap sinds 2008. Als architecturele fotograaf is het belangrijk dat men constant rekening houdt met onder meer het licht van de voorwerpen en de schaduwen, de textuur van het materiaal, de geometrie van de gebouwen en ruimtes en meer. Juist dit is waar Jean Lambert zijn passie uit haalt. Met zijn geweldige technieken krijg hij het telkens weer voor elkaar om een speciale atmosfeer te creëren in zijn foto’s.

Onder begeleiding konden de ongeveer 100 gasten die aanwezig waren bij de opening genieten van de verschillende kunstwerken tijdens de openingstentoonstelling onder genot van live muziek van de Japanse violiste Chikako Hosada en Belgische pianist Casimir Liberski, samen speelden zij jazz muziek. Ook kon men verschillende hapjes en andere Japanse lekkernijen krijgen.

Porcelein beschilderingen door Kaori Nakamatsu
Porcelein beschilderingen door Kaori Nakamatsu

Mocht je niet de kans hebben gehad om bij de openingstentoonstelling aanwezig te zijn treur dan niet! De tentoonstelling zal doorlopen tot het einde van augustus. Het Japan informatie en culturele centrum zal dagelijks geopend zijn van 09:15 uur tot 17:00 uur en is te vinden op Square de Meeûs 5-6 in Brussel in België.

Bron: Japanse Ambassade in België, Jean Lambert, Kaori Nakamatsu en Jun Gobron.

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?