Origami voor de Vrede in Japanse Tuin Hasselt

Op donderdag 6 augustus is het 70 jaar geleden dat de atoombom Hiroshima in as legde – enkele dagen later ook Nagasaki – en Japan dwong tot een einde van de oorlogsactiviteiten.

kraanvogel_origami

Op deze dag wordt er een herdenking gehouden in de Japanse Tuin in Hasselt. De Hasseltse burgemeester Hilde Claes, is net als haar voorgangers bovendien lid van de groep Mayors for Peace; een internationale organisatie van meer dan 6000 burgemeesters uit 158 landen die samenwerken voor nucleaire ontwapening en wereldvrede. Zij nodigt iedereen, Hasselaar of niet, uit om op donderdag, 6 augustus, naar de Japanse tuin te komen met –naar het voorbeeld van Sadako Sasaki- origami kraanvogels. Tien kraanvogels gelden deze dag als toegangsticket voor de Japanse Tuin. Het maakt niet uit hoe groot of klein ze zijn, zolang ze maar duidelijk de vorm van de Japanse kraanvogel hebben.

Tips en tricks tot het vouwen van zo’n kraanvogel origmaie zijn op de Facebookpagina van de Japanse Tuin te vinden en vanaf 1 augustus ook via de website van Hasselt. De meegebrachte kraanvogels worden als groeimonument opgehangen ter hoogte van de shinto schrijn in het kerselarenpark. Om 15.00 uur wordt er een officieel moment gehouden met toespraak van Karolien Mondelaers (Schepen CD&V).

Wedstrijd kleinste origami kraanvogel

Om fervente origamivouwers uit te dagen lanceert de Japanse Tuin een wedstrijd om – naast de tien kraanvogels die dienen als toegangsticket – een absoluut kleine kraanvogel te vouwen en daar mee te dingen naar de titel Origamikampioen Japanse Tuin 2015. Naast deze eer is is er ook een boek ‘Japanse Tuin Hasselt’ en 5 gratis toegangstickets in de wacht te slepen.

Deze minikraanvogels moeten worden ingeleverd, te samen met een papiertje waarop naam, adres en leeftijd van de vouwer op staat. Sluitingstijd voor de wedstrijd is 20.00 uur en de winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 12 augustus, tijdens O-bon Nocturne om 20.00 uur bij het ceremoniehuis.

Bron: Japanse Tuin Hasselt

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?