Misvormde bloemen gevonden in Fukushima

11 maart 2011, een zeebeving met een tsunami treft Japan. De gevolgen? Nog steeds niet allemaal duidelijk. Onderzoekers zijn er dan ook al jaren mee bezig.

Recente bevindingen van de onderzoekers lieten blijken dat sommige vogels en vlinders drastisch zijn afgenomen in hun aantal. Verder zijn er ook apen die getroffen werden door de straling die vrijkwam. Bij hen zijn het aantal rode en witte bloedcellen veel lager dan normaal.

De laatste vraag die naar boven komt gaat over de planten. Op twitter dook een foto op van misvormde madeliefjes. Het fenomeen dat zich hier voordoet noemt men fasciatie. In mensentaal wil dit zeggen dat het DNA van de planten muteerde (of veranderde). Hierdoor gingen ze op een andere manier groeien.

https://twitter.com/san_kaido
https://twitter.com/san_kaido

Gelijkaardige fenomenen hebben zich in de loop der jaren/eeuwen voorgedaan bij de mensen, allerhande dieren en planten. Maar dit ging meestal zeer geleidelijk aan. In die gevallen is het een natuurlijke, spontane mutatie.

Of er in dit geval ook sprake is van spontane, natuurlijke mutatie? Het zou op zich wel kunnen. Dit soort veranderingen kan op natuurlijke wijze voorkomen, maar toch lijkt in dit geval de radioactieve straling van de kerncentrale de grote oorzaak te zijn.

Bron: Het nieuwsblad

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?