AVO Blog interview met X Made Alcoholic Santaclaus

This post is also available in: English

Nadat bekend werd dat X Made Alcoholic Santaclaus een Europese tour gepland had staan, was het voor mij reden genoeg om deze jonge Heavy Rock’n’roll band te interviewen. Wie is X Made Alcoholic Santaclaus en wat mogen we verwachten tijdens de aankomende tour? Tijd voor een introductie interview!

AVO Blog: X Made Alcoholic Santaclaus bestaat sinds kerstavond 2013, dus het is nog een vrij nieuwe band! Geef ons alstublieft een introductie van de bandleden.
CHARLIE: Hallo ik ben CHARLIE (gitaar), Ik hou de muzieksoorten Hard Rock en Blues.
Vocalist KEI houdt van Visual Kei en Hip Hop. Hij heeft 2 katten.
MASAYA (gitaar) is een soort van een grote liefhebber van alle rockgenres, hij is een beetje “old school”, zoals mijn vader. *lacht*
yu-ta (drums) heeft veel ervaring in deze muziekscene en hij geeft me alle tijd om na te denken over de activiteiten van deze band.
Hoe dan ook, wij houden allemaal van drank en Rock n’ Roll.

X Made Alcoholic Santaclaus

AVO Blog: Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en hoe kwamen jullie tot het besluit om een band te vormen?
CHARLIE: Voor kerstmis natuurlijk, wij hadden elk onze bezigheden in andere bands, maar deze stopten omdat het niet bevredigend was. We werden vrinden en gingen uit voor een drankje. Terwijl spraken we over muziek en de visie die we hadden voor een band.
Uiteindelijk kwamen we er achter dat we heel natuurlijk samen spelen.

AVO Blog: Kan je ons meer vertellen over het concept van X Made Alcoholic Santaclaus en waarom jullie kozen voor deze naam? Zit er een speciale betekenis achter? Hebben jullie iets met het vieren van Kerstmis?
CHARLIE: Ik hou erg veel van de Kerstperiode. De sfeer, het gevoel. Mijn doel was wanneer ik een nieuwe band vormde dat er het kerstgevoel inzat.
Daarom denk ik eraan wanneer we samen zijn, aan dat kerstgevoel. We zijn zatter Rockmannen, daarom besloot ik dat X Made Alcoholic Santaclaus een goede naam was voor deze band.

AVO Blog: Het is reeds meer dan anderhalf jaar dat jullie actief zijn met deze band. Jullie hebben al veel (concerten, een nieuw album, een samenwerking met modemerk KUSTOMSTYLE), wat was jullie grootste prestatie tot nu toe?
CHARLIE: We treden op veel plaatsen in Japan op.
We hebben ook vorig jaar onze eerste single “Arribada” met een goede muziekvideo kunnen uitbrengen, misschien kan je die.
Voor de samenwerking met “KUSTOM STYLE” werk ik als model en ik ontwerp ook kostuums met voor het merk.
Maar het belangrijkste is dat we elke dag plezier hebben, drinken… *Lacht* Ik herinner me soms niet alles, maar we hebben vaak gekke ervaringen. Op een keer waren we erg dronken en kochten we 20 hamburgers per persoon in die nacht.

AVO Blog: Laten we het even hebben over jullie releases. In november 2014 brachten jullie de eerste EP アリバダ uit. Welk nummer zouden jullie onze luisteraars aanraden en waarom?
CHARLIE: Iedereen zou eigenlijk naar onze eerste indruk “Arribada” moeten luisteren, alstublieft, alstublieft!
And ook naar “Fighters” mijn gitaarsolo.

AVO Blog: In de muziekvideo van アリバダ zijn jullie allemaal volledig in het zwart, van kop tot teen, zelfs jullie lichamen zijn zwart geverfd. Wat is de reden hiervoor?
CHARLIE: アリバダ (Arribada) betekend iets als zeeschildpadden die uit hun ei komen.
Deze zin “The greatest work of one’s life time” hebben we gebruikt voor de tekst.
Hoe moet ik het zeggen, de titel betekend iets doen voor een speciaal moment, zoals een ritueel. Dus daarom besloten we om onze gezichten zwart te verven in de muziekvideo. Het is als een ritueel.

AVO Blog: Heb je al besloten wat jullie volgende release zal zijn?
CHARLIE: Ja, we hebben namelijk net ons eerste album afgewerkt voor deze eerste Europese tour. Nu werken we nog aan de coverdesign en een nieuwe muziekvideo. (red. Inmiddels is bekend dat ze bij het begin van de Europese tour het album Nouveau départ zullen uitbrengen, daarnaast is de muziekvideo net uitgebracht (zie hieronder).).

AVO Blog: Wat zijn jullie grootste muzikale invloeden (Japanse en wereldwijde) en waarom?
CHARLIE: Iedereen luistert naar heel wat werschillende stijlen, maar we houden allemaal van Deftones, TOOL, LUNA SEA, THE MAD CAPSULE MARKETS, L’Arc~en~Ciel, hide en ga zo maar verder.
Mijn absoluut favoriete bands zijn BACKYARD BABIES en GUNS N’ ROSES.

AVO Blog: Wat is je favoriete onderdeel van spelen in een band? Nieuwe muziek maken, optreden of iets anders?
CHARLIE: Ik hou van deze muziekstijl (Loud&Heavy, variable ritmes, Japans), maar natuurlijk is LIVE optreden mijn favoriet!

AVO Blog: Jullie hebben net aangekondigd dat jullie op een Europese tour zullen gaan met REALive. Waarom besloten jullie om op tour te gaan buiten Japan?
CHARLIE: De Japanse muziekscene is moeilijk voor ons *lacht*, soms kiezen ze steeds saaie manieren.
Ik droomde ervan om in Europa te spelen toen ik jong was.

AVO Blog: Wat kunnen we verwachten van jullie eerste Europese tour en shows?
CHARLIE: Geweldig rock n’ roll spektakel on stage!

AVO Blog: Op dit moment (dat het interview plaatsvindt) zijn de tourdata nog niet bekend, maar zijn er specifieke landen waar jullie graag willen optreden?
CHARLIE: Frankrijk, België, Nederland en Zweden.

AVO Blog: Nu we het toch hebben over alcohol. Wat zijn jullie favoriete alcoholische drankjes? Zijn er alcoholische dranken die jullie in Europa willen uitproberen?
CHARLIE: Bier, bier, bier… EN BIER.
Als je iets interessants alcoholisch kent, geef ons wat informatie. Wij zullen het allemaal uittesten.

AVO Blog: Jammer genoeg zijn we aan het einde van het interview gekomen. Hebben jullie nog een boodschap voor onze Nederlandse en Belgische lezers?
CHARLIE: Zalige Kerst en geniet van de show!!!
We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Meer informatie over de Europese tour is hier te vinden. X Made Alcoholic Santaclaus heeft een eigen website, Facebook en Twitter. Ik wil graat CHARLIE bedanken voor zijn tijd, REALive voor het mede mogelijk maken van dit interview en de gastbloggers van AVO met het meehelpen van dit interview. English version of this interview is here.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?