REMNANT brengt “spooky” naar Den Haag

Op donderdag 23 april begon de korte Europese tour van REMNANT in 330 LIVE in Den Haag. Wie REMNANT kent weet dat deze uit 3 leden bestaat. Helaas was door een zakenreis Robert_tJ niet aanwezig. Dat mocht zeker de pret niet drukken want Marie en Takmi wisten samen een zeer sfeervolle show neer te zetten. Maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen.

REMNANT in 330 LIVE Den Haag - Fotografie: Francisca Hagen

Om 20:00 uur ging de deur van 330 LIVE open en wat mij opviel was dat er al snel veel mensen binnen stonden. Dit is alleen maar leuk, want dat betekende dat DJ Nachtraaf meteen een lekkere set kon draaien om de mensen in de stemming te krijgen. Nachtraaf zelf is al een bekende naam in de underground industrial scene. Zelf had ik ook al een paar keer van hem gehoord, maar niks is zo lekker als een live optreden en zo ook in dit geval.

Nadat het publiek warm “gedraaid” was door Nachtraaf was het toch echt tijd voor REMNANT. Hun muziek is dromerig, spannend, spooky en ergens ook ontroerend. Veel van dit heeft te maken met Marie haar stem. Zij is iemand die prachtig hoog kan zingen, zonder vals te worden. Daarnaast fluistert ze vaak in de microfoon. Een heerlijke stem om op weg te dromen. Takmi’s gitaarspel speelt hier perfect op in. Ookal hoorde ik later dat Takmi eerst de muziek schrijft en Marie daarna de zang erop maakt, had ik toch meer het gevoel dat Takmi zijn spel op Marie had afgestemd. Maar dat is deze reporters haar mening.

REMNANT in 330 LIVE Den Haag - Fotografie: Francisca Hagen

Fijn om te zien dat er zoveel mensen bijna gehypnotiseerd luisterde naar REMNANT. Zelf werd ik bevangen door “het ultieme dansmomentje”, toen ik zag hoe Marie met haar waaier ons nader toe wuifde. Gitaarliefhebbers waren aan het kwijlen op Takmi’s coffin gitaar en de sfeer was meer dan top. Door de aankleding van het podium, die REMNANT zelf had opgemaakt, was het zaaltje knus en sfeervol. Niet sfeervol als een open haard, nee, er hing eerder sfeer van een spookhuis of verlaten kasteel. Dit verbaasd mij ook niet gezien hun muziek mede geïnspireerd wordt door horrorfilms.

Gek genoeg was het optreden naar mijn mening veel te kort. Maar als je de setlist bekijkt zie je dat REMNANT een behoorlijk lang concert heeft gegeven. Nadat ze het gejuich en geklap van het publiek in ontvangst hadden genomen, gingen Marie en Takmi zelf bij de merchandise staan voor verkoop en handtekeningen. Dj Nachtraaf begon aan zijn sluitingsact en ging hier toch een aardig lange tijd mee door. De mensen waren aan het genieten en bleven langer dan ik had verwacht. REMNANT had hier wel genoeg tijd door om met iedereen, die dat wilde, op de foto te gaan. Toen het toch echt tijd was om te gaan, zag ik heel veel blije gezichten vertrekken. En ik vroeg mezelf af, zullen zij spooky dromen hebben vanavond?

Hier de setlist om een impressie te krijgen van wat ze speelden. Leuk ook om te weten is dat deze set door de gehele tour werd gespeeld.

Setlist:

01. Covenant(SE)
02. Darkness coming
03. Eternity of children
04. Progeny of blood
05. (SE)
06. Darkness eve-revive-
07. Ghost
08. Death wish
09. Insensate(MC)
10. Das Ende
11. Secret amour
12. La mer Morte
13. Absolve from restriction(SE)
14. Fallen
15. Requiem
16. Witches’ Sabbath
17. Blind Sunday
18. Apocalypse(SE)

Fotografie: Francisca Hagen

sjooisu-san

have fun ^^

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?