Demonstratie van Japanse krijgskunsten: European Koryū-bujutsu Convention 2015

Op zondag 30 augustus vindt de derde editie plaats van het European Koryū-bujutsu Convention, afgekort EKC, in de Sporthallen Zuid in Amsterdam.

De EKC is een platform voor koryū bujutsuka training in Europa in officiële en geautoriseerde lijnen. Koryū bujutsu is de uitoefening van de klassieke Japanse krijger vechtsystemen/school die uit de moderne (Meiji 1868) tijdperk dateren.

embu1

Het evenement is het grootste die ooit in Europa wordt gehouden met 20 scholen uit diverse Europese landen die demonstraties gaan geven.

Het is mogelijk om hierbij aanwezig te kunnen zijn, kaartjes hiervoor kosten €5,-. Daarbij krijg je ook een boekje met alle informatie over de deelnemende scholen. Aanmelden kan via deze website.

Daarnaast vindt er een tweede evenement plaats in dat weekend; door een van de klassieke scholen Mugai ryu, wordt er een seminar en Taikai gehouden. Deze school houdt haar tweede Europese competitie voor iaido (kunst van het sneltrekken van de zwaard) op zondag 30 augustus.

Bron: EKC via Uchiyama

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?