B.A.G.G.E.R. komt weer met een Cosplay Gala

Opnieuw organiseert de Boeren Anime Gilde Groningen En Regio, of simpel gezegd B.A.G.G.E.R., een heus Cosplay Gala! BAGGER heeft al meerdere malen een Cosplay Gala georganiseerd en trekt mensen vanuit het gehele land, maar natuurlijk vooral de Anime en Cosplay liefhebbers uit het Noorden van het land.

bagger_cosplaygala2015

B.A.G.G.E.R. bestaat sinds 22 januari 2006 en is ondertussen na bijna 10 jaar uitgegroeid tot een van de grootste animeverenigingen van heel Nederland. Aangezien veel Anime en Cosplay gerelateerde evenementen vaak worden georganiseerd in vooral de Randstad is het voor de mensen die normaal van ver moeten komen vanuit het Noorden ideaal dat B.A.G.G.E.R. bestaat. B.A.G.G.E.R. organiseert onder andere bijeenkomsten waar men samen over die passie kunnen praten en plezier kunnen hebben, animevertoningen, gezellige etentjes, shopmeetings, gamemeetings en ga zo maar door! Deze evenementen en meetings worden altijd georganiseerd in Groningen, Friesland en Drenthe. Naast dat B.A.G.G.E.R. deze leuke kleine dingen organiseert organiseren zij ook tweemaal per jaar een groots evenement. Dit zijn namelijk het jaarlijkse B.A.G.G.E.R. kerstdiner en het B.A.G.G.E.R. Cosplay Gala. Ook zijn ze vaak te vinden op verschillende conventies door het gehele land.

Het B.A.G.G.E.R. Cosplay Gala zal gehouden worden op zaterdagavond 10 oktober 2015 in Dansschool Hulzebos in Meppel. Het beeld wat men moet nemen bij een Cosplay Gala is eigenlijk het concept van een gemaskerd bal, maar in plaats van dat men zichzelf is ga je in je favoriete Cosplay naar het Gala. Zo zal het dus niet gek zijn als je bijvoorbeeld Sailor Moon ziet in een prachtige galajurk of Goku in een net pak! Alles is mogelijk! Er zal verschillende muziek te horen zijn waaronder verschillende soorten Japanstalige muziek, denk aan J-pop, anime songs en meer, maar ook zal er tijd gemaakt worden voor echte klassieke muziek waarop met met zijn of haar partner heerlijk kan schuifelen over de dansvloer.

bagger2015Ben jij nou absoluut geen held in dansen? Geen nood! Aan het begin van de avond zal er een korte hofdansles plaats vinden waaraan je kan meedoen en hierin leer je al gauw hoe simpel de basispasjes kunnen zijn! Hou je nou helemaal niet van dansen? Dan is er ook nog tijd om mee te doen aan de stoelendans en tevens is er een wedstrijd voor de mooiste Cosplay, maar er zal ook een heuse Gala Koning en Koningin gekozen worden.

Een ticket voor het Gala kost € 5,- in de voorverkoop en zal € 10,- aan de deur kosten. Let wel op! Voor toegang tot het gala moet je minimaal 14 jaar oud zijn! Het gala wordt gehouden in Dansschool Hulzebos, deze is te vinden op de Stationsweg 7 in Meppel.

Bron: B.A.G.G.E.R.

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?