10 dingen die je niet mag missen op Abunai! 2015

Het gaat snel, maar het is bijna tijd voor de volgende conventie; Abunai! 2015! Thema voor dit jaar is Sugar, Spice and Everything Nice. Tijd voor een ’10 dingen’ artikel! Welke 10 dingen moet je echt doen tijdens deze editie van Abunai!?

abunai2015

1. Muzikale zaterdag: Nagareda Project & X Made Alcoholic Santaclaus
Voor het eerst komen er twee muzikale bands optreden op Abunai! En dat is extra leuk voor de muziekliefhebbers onder de Abunai! bezoekers. De twee bands spelen op de zaterdagavond vanaf 20.00 uur. Daarna is het mogelijk om merchandise te kopen en een handtekening te verkrijgen.

2. Abunai! Sweet offense against the Sugar attack
Natuurlijk moet Abunai! het thema ruimte geven en dat kan tijdens dit evenement. Door middel van diverse taken die uitgevoerd moeten worden, kun je kans maken op leuke prijzen zoals goodies en een VIP ticket. Elke dag van Abunai! is er een taak en voor het weekend is er een grote opdracht. Meer informatie bij de informatie desk! Succes!

3. Decoratieve Cupcakes Workshop
Natuurlijk moet er wel iets zoets te maken zijn tijdens deze editie van Abunai! Lennart en Rose hebben de afgelopen jaren een dango en wagashi workshop gegeven, maar om dit jaar bij het thema te passen is er gekozen om iets zoetigs te maken, namelijk cupcakes. Het is niet alleen populair hier in het Westen, maar ook in Japan. Leer hoe makkelijk het is om een cupcake te maken, maar ook hoe het te decoreren is. De workshop wordt twee keer gehouden, beide op zaterdag, om 16.00 uur en om 20.30 uur. Om mee te doen betaal je €2,00, een ticket koop je bij de check-in desk.

4. CoMoPhoPa
Deze panel is een combinatie van een model panel en fotografie panel, er zijn er velen, waarom niet combineren? Fotografen en cosplayers werken hard om hetzelfde resultaat te krijgen. YonPhotography leert de cosplayer tips & tricks op datgene waar je moet letten wanneer je model gaat staan. Daarnaast krijgt de fotograaf tips & tricks over hoe hij of zij juist moet communiceren met het model en hoe de fotograaf de foto’s moet maken om te voorkomen dat het niet de typische conventie foto’s gaan worden. Het is een interactieve panel, dus YonPhotography gaat live een fotoshoot houden en ondertussen de do’s en dont’s bespreken. Voor de fotografen is het wel zaak om basiskennis te hebben over de SLR camera om de panel te kunnen volgen. De panel is op zaterdag van 16.00 uur.

5. Onigiri Workshop
Sushichef Taji gaat iedereen leren hoe je de onigiri oftewel een rijstbal gaat maken. Zo’n rijstbal is rond of driehoekig, net als onze mascotte Tomoya, en vaak ingepakt met nori (zeewier). Het kan gemaakt worden met vele vullingen en is zeer populair in Japan. Wil je meedoen? Koop dan een ticket voor €5,00 bij de check-in deks. De workshop is op zaterdag vanaf 13.30 uur.

6. Werken in Japan panel
Hoe is dat nou om te werken in Japan? De lieve mensen van The Sushi Times geeft hier een panel over wat je kunt verwachten wanneer je een baan wilt vinden in Japan, maar natuurlijk ook hoe en wat wat betreft wonen. Heb je een vraag vooraf, dan kun je een mail sturen naar moc.s1508344482emiti1508344482hsuse1508344482ht@of1508344482ni1508344482 onder vermelding van Abunai Panel. De panel wordt gehouden op vrijdagavond vanaf 20.00 uur.

7. Anime in de Video Rooms
Geen zin om al die panels en/of workshops bij te gaan houden? Tijdens Abunai! is het mogelijk om zeer recente anime te kijken, waaronder Saenai Herine No Sodatekata, Plastic Memories, Working!!, Akame Ga Kill, Punch Line en meer. Bekijk het schema voor de precieze anime en tijden.

8. Bookcrossing
Boekenliefhebber? De vraag of je een Japan liefhebber bent, hoeft vast niet gesteld te wordne, anders kom je niet naar Abunai! Tijdens Abunai! is het mogelijk om een gratis Japan gerelateerd boek uit de boekenkast te vissen en deze te lezen en uiteindelijk weer los te laten. Dit alles kan via Bookcrossing, een website waar je je boek kunt registreren en uiteindelijk kunt aangeven wat je van het boek vindt en kunt registreren wanneer je het boek weer loslaat. Er staan een hoop boeken in de kast, dus hopelijk voor iedereen wat wils.

9. Internationaal Cosplay Competitie Panel
Ooit willen weten hoe je een optreden moet maken voor de voorrondes van internationale competities als de European Cosplay Gathering, EuroCosplay en World Cosplay Summit? Wat zijn de verschillen tussen van reguliere en de voorronde optredens en wat zoeken ze in een vertegenwoordiger? In deze panel geeft Team Paraluna een kijkje achter de schermen van de voorrondes en de finale van internationale cosplay competities en hopen zij mensen te inspireren om hun eigen geluk te beproeven. De panel wordt gegeven op zondagmiddag vanaf 12.00 uur.

10. Wake-up Martial Arts
Op zaterdagochtend 11.00 uur en zondagochtend 10.00 uur is het mogelijk om gezond te beginnen met een workshop Wushu. Het is een moderne sport geworden door de eeuwen heen van traditionele martial arts. Door het beoefenen van de bewegingen en technieken, ontwikkelt met kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, snelheid en coördinatie. Dit heeft een positief effect later in het leven op de lichamelijk en geestelijke conditie. Maar er wordt ook gewerkt op het karakter en persoonlijkheid van de beoefenaar. Deze Wake-up Martial Arts workshops worden gegeven door Wushi Kungfu Vlijt.

Inmiddels is de teaser ook online voor de openingsceremonie van Abunai! 2015.

Er is natuurlijk veel meer te doen, bekijk daarom het programma op de website! Abunai! 2015 is momenteel op zaterdag en zondag uitverkocht. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor vrijdag.

Bron: Abunai!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “10 dingen die je niet mag missen op Abunai! 2015

  • 21 augustus, 2015 om 22:18
    Permalink

    Zien er leuke activiteiten uit!

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?