Belgische politicus wil AKB48 naar België halen

Wanneer je aan Japanse Idol groepen denkt komt bij velen al snel de bekende meidengroep AKB48 voorbij in hun gedachte. De grote groep meiden heeft wereldwijd velen fans en zijn razend populair in hun thuisland Japan. Naast Japan heeft AKB48 ook opgetreden in Amerika en in meerdere Aziatische landen, maar helaas nog niet in Europa…tot nu toe.

Jean-François Istasse met "Paruru".
Jean-François Istasse met “Paruru”.

De Frans sprekende Belgische politicus Jean-François Istasse is namelijk een ontzettend grote fan van de groep. Terwijl hij in 2012 in het ziekenhuis verbleef toen hij ziek was werd zijn tijd daar een stukje beter met behulp van de muziek van AKB48. Toen hij de nummers voor het eerst hoorde deed de muziek hem erg denken aan de Franse popmuziek uit de jaren ’60 en ’70. Hij vertelde dat de nummers van AKB48 vaak erg vrolijk en energiek klinken de teksten vaak diepere betekenissen hebben dan je denkt. De muziek van de groep motiveerde de politicus en deed hem er aan denken dat er aan alles wel een goede kant zit en dingen altijd beter kunnen worden.

Door middel van de muziek bleef Jean-François optimistisch denken en naar zijn idee mist België het optimisme de laatste tijd een beetje. Hierom wil hij de idol groep naar zijn thuisland halen. Zonder te twijfelen is de politicus afgereisd naar Akihabara naar het AKB48 café om daar de producers te spreken over het idee om de meiden te laten spelen in België. Ook al leken de producers op het eerste moment niet helemaal wild van het idee, toch wilden ze kijken wat ze konden doen en het een kans geven. Mocht alles lukken dan zal dit de eerste Europese tour worden voor AKB48 dankzij Jean-François Istasse.

Naast dat de politicus zelf groot fan is van het lid Haruka Shimazaki, beter bekend als Paruru, lijkt hij ook een groot fan te zijn van BABYMETAL. Misschien wordt BABYMETAL wel het volgende project om naar België te halen?

Bron: RocketNews24, Anime News Network

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?