Geslaagde vierde editie manga en cosplayfestival Hasselt

Het weekend van 5 en 6 september was al even ingepland door het manga en cosplayfestival te Hasselt. De feest editie staat volgende jaar voor de deur, dit was namelijk al de vierde editie! Jammer genoeg zat het weer niet helemaal mee en moest iedereen af en toe gaan schuilen voor de regen maar dat hielden de mensen niet tegen om van dit evenement te genieten.

Fotografie: Raito

Dit jaar zagen we een aantal bekende standjes terugkeren, zoals deze van CosplayCloud met hun karaoke, bingo, repair corner en speciaal voor dit jaar een ONE PIECE schattenjacht en quiz, voor de echte fans! Hierbij werden mooie prijzen in de wacht gesleept. Hiernaast was de bring & buy stand van BE Cosplay ook weer van de partij. En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er zeker spullen zijn gekocht en verkocht. Eten moet er ook zijn! Oishii van Hasselt stond net als vorig jaar in voor de heerlijke sushi, yakisoba, loempia’s,… Voor iedereen wat wils.

Nieuw dit jaar was de stand van CnC shop. Crafts n Cosplay voluit, is een wig shop actief in België en Nederland. Buiten het feit dat ze pruiken en extra’s verkochten, werden er ook wig-panels gegeven waarvan ik zelf ene gevolgd heb. Bij deze panel kwam je alles te weten over verschillende pruik (de basis). Zo kregen we het verschil te zien tussen pruiken van slechte en goede kwaliteit en hoe een pruik het best op een pruikhoofd vast gezet wordt om te stijlen. Zeer handig om te weten!
Ook hielp CnC door heen de dagen met het stijlen van pruiken en alle vragen hier rond. Hier werd duidelijk gebruik van gemaakt, komen met een ongestijlde pruik en naar huis met een gestijlde. Naast de wig-panels waren er ook workshops van BE cosplay maar van deze heb ik weinig mee gekregen. Er werden plushies gemaakt en uitleg gegeven over fabric-paint.

Japanse games konden ook niet ontbreken! In het nieuwe gebouw van de Japanse tuin kon iedereen de onbekende games leren kennen. Zo leerde ik “Tsuro: the game of the path” kennen. Een spel om zo lang mogelijk op het bord te blijven. Zeker leuk om eens uit te proberen! Zaterdag was in dit zelfde huisje ook een kleine fotostudio opgesteld. Jacques Janssens verzorgde mooie foto’s voor de cosplayers, waarvoor dank!

Natuurlijk kon de cosplay catwalk niet ontbreken. Over de twee dagen raapte vele hun moet bij elkaar om het podium en de toeschouwers te trotseren, ikzelf ook! Zaterdag schreef ik me alleen in maar werd uiteindelijk een trio. Zelf als Rin (Free) cosplayer ontmoete ik Nitori en Rei om samen het podium te betreden. Als cosplayer is dit zeker een ervaring, alle mensen kijken naar jou en trekken foto’s. Als je niet alleen durft kon je ook met vrienden gaan ook al waren jullie van verschillende series, alles kan! Van OC, superhelden, ninja’s tot crappy Mario.

Zondag werden alle cosplayers geroepen om mee te dansen op het podium. Super random maar wel heel tof, vele lieten zich spontaan meeslepen. En natuurlijk kon hierna de groepsfoto niet ontbreken!

Fotografie: Raito

Manga en cosplayfestival groeit elk jaar een beetje meer. Voor het aantal cosplayers blijft me verbazen. Dit evenement is perfect om vrienden terug te zien en nieuwe cosplayers te leren kennen. Daarnaast zijn er verschillende fotografen die graag foto’s van alle cosplayers nemen en de Japanse tuin is hier een heel mooie locatie voor.
Wil je dus als cosplayer een portfolio aanmaken of aanvullen is dit evenement een aanrader.

Op naar de 5e editie!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?