Designer Talkshow BNO IMG LAB #47 met Japans tintje

Op dinsdag 22 september zal er BNO IMG LAB #47 plaatsvinden met een Japans thema! Als eerste zal CAMERA JAPAN Festivaldirecteur Alex Oost de avond openen met een korte animatie van het filmfestival.

Illustratie: S.P.A.M. van Griensven,
Illustratie: S.P.A.M. van Griensven,

BNO IMG LAB is een maandelijkse design talkshow in Rotterdam georganiseerd door het Image Festival. De talkshow is voor en door ontwerpers, illustratoren, grafisch ontwerpers, fotografen, animatoren en dergelijke.

Op 22 september zijn onder andere het ontwerpersduo Gieke van Lon en Lotte Dekker van Humade aanwezig. Zij zijn met name bekend van hun New Kintsugi repair kit. ‘New Kintsugi’ is een manier van lijmen van porselein gebaseerd op de kintsugi techniek, een oude Japanse kunstvorm, waarbij gebroken aardewerk met goud wordt hersteld. Het verhaal gaat dat kintsugi is ontstaan ​​toen in de 15de eeuw de Japanse keizer zijn beschadigde aardewerk terugstuurde naar China voor reparatie. Toen het geretourneerde gerepareerd bleek met metalen nietjes, beval hij zijn ambachtslieden een meer esthetische manier te verzinnen, dit leidde tot kintsugi (bladgoud reparatie). Deze kunst werd zo’n hype dat sommige eigenaars hun waardevol aardewerk opzettelijk stuk smeten zodat het kan worden hersteld met de gouden naden van kintsugi.

Ook is Maureen de Vries aanwezig. Ze is assistent conservator van het Nihon no Hanga collectie te Amsterdam, een museum gewijd aan 20e eeuwse Japanse prentkunst. e is verder actief op het gebied van Japanse kunst en cultuur in Nederland, onder andere bij het Camera Japan Festival en de Society for Japanese Arts.

Fotograaf Jacky Cheung is ook aanwezig, hij is geen onbekende in de cosplay en conventiewereld, gezien hij geregeld te vinden is met meerdere camera’s om de perfecte foto’s te maken van cosplay-outfits en meer. Hij heeft ook onlangs zijn boek ‘Behind the Cosplay: The Person’ uitgebracht. In dit boek zijn naast foto’s ook interviews te lezen die je een kijkje biedt in het leven van de cosplayer achter zijn of haar kostuum.

De talkshow vindt plaats in het Nieuwe Instituut in Rotterdam, te vinden aan Museumpart 25. De deuren gaan open om 19.00 uur en de talkshow gaat om 20.00 uur van start. Entree kost € 5,00, studenten en leden BNO/Initiatief betalen € 3,00.

Bron: Image Festival

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?