Anime Review: Say “I love you”

This post is also available in: English

Say “I love you” is gebaseerd op de populaire gelijknamige manga door Kanae Hazuki. Naast de anime, die in 2012 uitkwam, is er in 2014 ook een live-action film uitgekomen gebaseerd op deze manga. Say “I love you” volgt Mei Tachibana, zij laat haar tienerjaren aan zich voorbij gaan zonder enige interesse te tonen in het maken van vrienden of het genieten van haar middelbare schooltijd. Zij gelooft, dankzij een nare ervaring in het verleden, dat mensen niet te vertrouwen zijn en iedereen elkaar uiteindelijk verraad. Op een dag ontmoet zij de populaire Yamato Kurosawa en hun relatie begint langzaam te groeien. Hij helpt haar in te zien dat vriendschap en liefde de moeite waard zijn om je voor open te stellen.

Mei Tachibana’s ontwikkeling tijdens de anime verloopt redelijk soepel. Zij start als een wantrouwend persoon maar veranderd langzaam in iemand die geniet van de aanwezigheid van anderen. Wat hierin geloofwaardig overkomt is dat ze toch relatief onzeker blijft in haar interactie met de mensen om haar heen. Langzaam aan begint ze haar vrienden in vertrouwen te nemen en te geloven dat zij haar niet zomaar zullen verlaten.

say_iloveyou_anime

Yamato Kurosawa lijkt in eerste instantie een typische populaire jongen die geniet van het leven, maar er is goed over zijn karakter nagedacht. Zijn verleden wordt langzamerhand steeds verder toegelicht, net als die van andere karakters, en hierdoor zie je dat ook hij zich verder ontwikkeld.

Ook de persoonlijkheden en ervaringen van klas- en schoolgenoten worden toegelicht. Zo wordt er niet alleen aandacht besteed aan de twee hoofdkarakters en hun relatie, maar ook aan de mensen en relaties om hun heen.

De relatie tussen Mei en Yamato verloopt uiteraard niet zonder slag of stoot. In de totaal 13 afleveringen zijn er redelijk wat obstakels en tranen te zien. Zowel Mei als Yamato krijgen te maken met iemand die hun partner wil ‘afpakken’ van hun. Hiernaast is er ook wel ruimte voor humor in deze anime, zo bevat deze ook zeker een paar grappige momenten.

Naar mijn mening is deze anime zeker niet slecht, wel zou ik zeggen dat het een redelijk dramatische anime is. Er zitten veel verdrietige momenten in en net als alles weer goed lijkt te gaan komt het volgende obstakel alweer. Ik vindt het heel goed hoe uitgebreid het verleden van alle karakters is uitgewerkt, alleen ook hierin vindt ik het jammer dat deze allemaal een dramatische achtergrond lijken te hebben.

Deze anime is zeker het kijken waard, alleen beter niet als je niet in een al te beste bui bent. Je zal er waarschijnlijk niet van opvrolijken. Als je na de anime wilt weten hoe het verhaal verder loopt dan raad ik je aan de manga te gaan lezen. Hiervan worden nog steeds nieuwe hoofdstukken uitgebracht en er zijn er momenteel al meer den 50 uitgebracht.

Studio: Zexcs
Start uitzending: 6 Oktober 2012
Aantal afleveringen: 13

Score: 60/100

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?