Najaarsopening van Japanse Tuin Clingendael

De Japanse Tuin in Clingendael gaat deze herfst weer open voor een korte periode! De najaarsopening is dit jaar van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober. Dagelijks is de Japanse Tuin van 10.00 tot 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

Japanse Tuin Clingendael in de herfst, 2012 © Francisca Hagen
Japanse Tuin Clingendael in de herfst, 2012 © Francisca Hagen

 

De tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd. Dit werd gedaan door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael: Marguerite M. Baronesse van Brienen. In de tuin zijn vele stenen lantaarns te vinden, maar ook twee watervaten, beelden en bruggetjes. Maar een mooi punt van de tuin is het paviljoen! Als je daar gaat zitten heb je een mooi overzicht van de tuin. Op bepaalde momenten van de dag zal het hier druk zijn met mensen die daar overzichtsfoto’s van de tuin maken of even uitrusten en genieten van het uitzicht.

De Japanse Tuin is te vinden in Landgoed Clingendael. Landgoed Clingendael is per auto te bereiken over de Van Alkemadelaan en de Wassenaarseweg in Den Haag. De hoofdingang ligt aan de Wassenaarseweg. Per bus is het landgoed te bereiken met buslijnen 18 en 23.

Mocht het niet lukken om de tuin deze herfst te bezoeken, dan is het even wachten tot de volgende opening. Deze zal in de lente van 2016 zijn.

Bron: Gemeente Den Haag

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?